НОВИ УСПЕСИ КАРАТИСТА КУЛСКОГ ХАЈДУКА: Матеа и Миљан покорили Нитру

Када се у конкуренцији више од 600 такмичара из 12 европских земаља освоји 19 одличја, а наступа као клуб у конкуренцији с репрезентативним селекцијама, онда се заиста мора констатовати да је остварен огроман успех.
1
Фото: Каратисти Хајдука у Нитри са домаћином Клаудиом Фармадином, фото: КК Хајдук

Управо то пошло је за руком члановима Карате клуба Хајдук из Куле, који су протеклог викенда наступили на престижном, 12. по реду „Рудолф Фармадин мемори купу“, који је одржан у словачком граду Нитри.

 Уз „хајдуке“, на овом турниру су наступили каратисти из Норвешке, Пољске, Аустрије, Мађарске, Хрватске Летоније, Украјине, Бугарске, Чешке, Црне Горе и Словачке. Ради се о једном од најреспектабилнијих турнира у Европи и налази се у званичном календару Европске карате Федерације.  Учешће су узели борци из 12 земаља са својим репрезентацијама, регионима и клубовима.

Боје Хајдука бранило је 30 бораца, који су забележили 39 наступа у свим узрасним категоријама и постигли феноменалан резултат освајањем чак 19 медаља у појединачној конкуренцији, од чега су две биле златне, шест сребрних и 11 бронзаних.

Злато су освојили јуниорка Матеа Калмар, у категорији преко 59 килограма и Миљан Мрдак, који се надметао у конкуренцији такмичара старости између 10 и 11 година, у категорији до 40 килограма. Сребрне медаље су освојили сениори Александра Ђикић, Михајло Крнајац, Ратко Секеруш, јуниорка Милана Корица, јуниор Михајло Крнајац и Војин Милетић, који се такмичио у конкуренцији дечака до 13 година. Златној медаљи у јуниорској, Матеа Калмар је додала и бронзану освојену у конкуренцији сениорки, а бронзе су освојили јуниори Милош Крнајац, Лука Гириц, Миљан Мрдак који је наступио и у категорији дечака до 13 година, Божидар Мрдак је бронзу освојио и као јуниор и као кадет, Глоријан Штрангар је такође освојио две бронзе као јуниор и сениор, а бронзана одличја су припала и Давиду Пердуху, Стефану Барану и Милици Кукољ. У генералном пласману Карате клуб Хајдук је заузео високо четврто место, што је изузетно достигнуће.         

За чланове Карате клуба Хајдук турнир у Нитри има посебно значење јер је његов организатор најбољи каратиста у историји Словачке Клаудио Фармадин, који је наступао и за Хајдук, када је тај клуб први пут у историји  освојио титулу.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести