Новогодишње окупљање у Стонотениском клубу Чока

Стонотениски куб Чока је организовао традиционални Но­вогодишњи турнир за стонотениски подмладак из клубова из региона Потисја, којим је заокружена минула календарска година.
Coka Stonoteniski podmladak regiona Potisja u Coki
Фото: Стонотениски подмладак региона Потисја у Чоки, фото: Дневник (М. Митровић)

Учесници су биле стонотениске наде из Новог Кнежевца, Кањиже, Остојићева и домаћина из Чоке, док су Сенћани изостали јер су већ били на зимском распусту.

Тридесетак дечака и девојчица из четири клуба се такмичило у шест узраста, а најбољима су додељене скромне награде. Уместо медаља, за најбоље у претпразничном надигравању награде су биле чоколаде и други слаткиши, јер је турнир ревијалног карактера и стонотенисерима из региона Потисја је добра прилика за дружење.

На дружење са стонотениским надама дошли су и бивши и садашњи играчи и првотимци и првотимке СТК Чока Стефан Комлушан и Ивана Миловановић. Кооординатор Стручног штаба СТК Чока Ласло Кормањош каже да је повод за претпрзанично окупљање сумирање резултата у минулој години. Чока је у Првој лиги за жене, доласком Изабеле Месарош из Суботице и повратком Иване Миловановић из новосадске Војводине, као и са домаћим бившим играчицама Евом Берзе (Тапаи) и Катарином Голић и новим нашим надама Јованом Глишин Теодором Голић, полусезону завршила на другом месту са седам победа и свега два пораза.

Прва мушка екипа са повртаником Стефаном Комлушаном је у Војвођанској лиги прва на табели без пораза, што је према речима Ласла Кормањоша са поновним добрим радом и прихватом свих играча пониклих у клубу, који са факултета кући долазе у Чоку и викедном тренирају са играчима млађе генерације, нови је рецепт за успешнији рад. Са млађим узрастима у клубу ради Сања Бечејски. Кормањош истиче да је стонотениска школа Чоке за пет и по деценија постојања давала резултате, уједно најављује да женска и мушка екипа Чоке имају квалитете за пласман у виши ранг.

„Потајна жеља је да се женска сениорске екипа врати у Суперлигу, уколико обезбедимо да наше искусне играчице Ева Безе и Катарина Голић у другом делу првенства одиграју и неке мечеве на гостовањима, пошто углавном играју када смо домаћини. Ако се укаже прилика искористићемо је за повратак у елитни ранг Србије“, каже Кормањош.       

М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести