НОВОГОДИШЊИ ТУРНИР У СТОНОМ ТЕНИСУ Тврђава и новинари деле мегдан

У организацији Стонотениског клуба особа са инвалидитетом „Тврђава - 021” и Удружења спортских новинара Србије, у Новом Саду, у сали Месне заједнице „Братсво” на Телепу, одржаће се Новогодишњи турнир.
stoni tenis
Фото: www.freeimages.com

Ривали за стонотениским столом биће с једне стране играчи Тврђаве, а с друге новинари.

- Жеља нам је да на крају године окупимо новинаре и да уз спортско дружење заједнички ставимо тачку на активности у години на измаку. Радује нас то што је договорени меч између такмичара Тврђаве и спортских новинара са обе стране наишао на невероватне симпатије и одобравање па сви са нестрпљењем очекујемо тај  дуел. Циљ нам је да  Новогодишњи турнир постане традиционални и са међунардним префиксом – рекао је оснивач СТК ОСИ „Тврђава - 021”, наш легендарни параолимпијац Илија Ђурашиновић.

Новосадска Тврађава је за две године постојања постигла сјајне резултате освојивши две сребрне медаље на протеклом Европском шампионату у шведском Хелсинборгу. Осим тога, Новосађани су ове године  на појединачном првенству Србије, са освојених шест медаља, од који су биле три златне и најуспешнији стонотениски клуб у Србији.

- Спортски новинари су били и увек ће бити део нашег спортског миљеа. Они су увек делили судбину наших спортиста и спорта. Срећни смо што ће баш наше колеге из Удружење одмерити спортске снаге са једним од наших најуспешнијих стонотенисерских клубова особа са инвалидитетом, посебно у периоду када наши параолимпијци нашој земљи доносе прегршт медаља са свих европских и светских такмичења. Тврађави и Новогодишњем турниру, пре свега, желимо што већу бројност, дуговечност и надасве спортске резултате по којима ће бити препознатљиви у земљи и иностранству – истакао је председник Удружења новинара Србије Петар Денда.

Селекторка „седме силе” биће наша суперлигашка играчица Јасмина  Вујин, док ће Тврађаву предводити тренер репрезентације Срђан Томичић. Меч Тврађава - новинари заказан је за данас од 16 часова у сали новосадске Месне заједнице „Братство” на Телепу.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести