Одложен међународни кик-бокс турнир у Кончареву због короне

ЈАГОДИНА: Међународни 23. кик-бокс турнир, који сваке године 7. јула организује Кик-бокс клуб "Палмини тигрови" из Јагодине, у селу Кончареву крај Велике Мораве, одлаже се до даљњег, због епидемије корона вирусом, саопштили су данас организатори.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

"Имајући у виду да турниру сваке године присуствује 10.000 до 15.000 људи, одлука о одлагању донета је у интересу спортиста и грађана", стоји у саопштењу.

Кик-бокс турнир у Кончареву се сматра међу најпосећенијим у Европи, одржава се на отвореном, кад не пада киша, на крсну славу села Светог Јована уз богат културно-забавни програм.

Домаћин је власник "Палминих тигрова", председник Скупштине општине Јагодине и Јединствене Србије Драган Марковић - Палма, који је рођен и живи у Кончареву са породицом.

Турнир сваке године посматрају и највиши преставници државе Србије, министри у влади, страни амбасадори земаља са свих континената.

На овом турниру до сада су учестовале репрезентације Италије, Русије, Бугарске, Хрватске, Турске, Шпаније, Украјине, Француске, Мађарске, Македоније, БиХ, Пољске, Белорусије, Казахстана, Чешке, Португалије, САД, Грчке...

Репрезентативци "Палминих тигорова", победили су 17 пута, изгубили су од репрезентације Португалије, Русије и САД, са Казахстаном и Грчком су боксовали нерешено.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести