Одржан традиционални стонотениски сусрет између Спина и Селенче

Традиционални стонотениски сусрет између СТК ОСИ Спин из Новог Сада и СТК Селенча из истоименог места одржан је и ове године у стонотениској дворани на Спенсу.
spin i selenca
Фото: СТК ОСИ Спин

Резултат је остао у другом плану, а акценат је, као и до сада, био на размени искустава, дружењу и подршци. Један од наших најбољих параолимпијаца и селектор парастонотениске репрезентације Србије Златко Кеслер родом је из Селенче, па и не чуди што Спин, у чијим су редовима и освајачи олимпијских, светских и европских одличја Борислава Перић Ранковић, Нада Матић и Митар Паликућа помаже мали стонотениски колектив из овог војвођанског места.

СТК Селенча такмичи се у Западној бачкој лиги у категорији здравих спортиста, а како председник Франтишек Чапарда каже има двадесетак чланова. Захвални су Кеслеру и осталим Спиновцима на помоћи, како финансијској, тако и стручној. Како Чапарда вели значе им мечеви, спаринзи и дружење са нашим најбољим стонотенисерима инвалидима, од којих могу много да науче, како о финесама у игри са целулоидном лоптицом, тако и о неким животним питањима.

Г. М.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести