ОДРЖАНА СКУПШТИНА СТОНОТЕНИСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Изгласано неповерење Каракашевићу

На седници Скупштине Стонотениског савеза Србије већина од 150 делегата гласала је против Извештаја о раду председника УО Александра Каракашевића, као и против финансијских извештаја и за 2022. и за 2023.
1
Фото: Стонотениски савез Србије

Највише дускусије било је о финансијском извештају са Европског првенства одржаног прошле године у Београду на коме је направљен минус од скоро 70.000 евра. Такође, ниједан од предложених кандидата председника СТСС Каракашевића за Извршни одбор није прошао гласање. Пошто није усвојен ни План рада за 2024, Илија Лупулеску тражио је од Каракашевића непозиву оставку. 

-  Неусвајањем свих извештаја, руководству савеза је фактички изгласано неповерење, али њих то не занима, јер они су навикли да крше закон. Како они мисле да наставе са радом? Две године нису сазивали редовне седнице. Када смо их натерали на то, претходно смо сазвали ванредну Скупштину, сада се смеју свим делегатима у очи. То је непоштовање статутарног права делегата на изражавање мишљена, а то је да су Каракашевић и људи око њега, после седам година, изгубили поверење. Резултати су све гори. Ниједна репрезентативна секекција младих није члан прве дивизије. То је катастрофа. Ово руководство води стони тенис у пропаст. Савез су финансијски оштетили и једва смо од њих, после годину и по дана тражења, извукли те извештаје и заиста је време да моралним чином поднесу неопозиве оставке - казао је Илија Лупулеску, који је додао да ће од Министарства спорта тражити хитно поступање у односу на одлуке са Скупштине у Крушевцу због спречавања лоших последице по спорт. 

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести