Српски стонотенисер Александар Каракашевић завршио играчку каријеру

БЕОГРАД: Српски стонотенисер Александар Каракашевић званично је вечерас завршио играчку каријеру дугу више од три деценије на мечу између Србије и Француске у квалификацијама за Европско првенство.
k
Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Каракашевић има 47 година, пет пута учествовао је на Олимпијским играма, освојио бројне медаље на великим такмичењима, од чега 14 на шампионатима Европе, а од 2017. године је и председник Савеза.

Његовом опроштају у пуној дворани "Шумице" присуствовали су министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, легендарни Зоран Калинић и бројни други.

Драго ми је што су дошли најважнији људи српског спорта. Хвала им, али руку на срце и заслужио сам дугом каријером и резултатима које сам постигао. Сад се окрећем томе да на други начин допринесем стоном тенису и колико год је наш спорт специфичан верујем да имамо будућност, рекао је Каракашевић Танјугу.

Он је додао да остаје жал што није освојио олимпијску медаљу.

Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Био сам тако близу, у Атини посебно, плус четири четвртфинала Светских првенстава, али то је све иза мене. Каријера је била дуга, успешна, а сада следе нови изазови. Наш проблем је што не можемо да обећамо олимпијску медаљу, јака је конкуренција, али имамо Димитрија Левајца, неколико девојака које су близу и верујем у њих, поручио је Каракашевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести