Одржано прво Државно мечплеј првенство у голфу: Марко Јокић шампион

Чланови Голф клуба Центар из Новог Сада и репрезентативци Марко Јокић и Тамара Палковљевић заблистали су на првом Државном првенству на теренима ГК Београд и тиме исписали лепу страницу домаћег голфу.
golf Marko Jokic
Фото: Марко Јокић, фото: Приватна архива

Марко је шампион у конкуренцији 22 голфера, док је Тамара понела вицешампионску титулу у конкуренцији осам дама.

У мушкој конкуренцији виђени су сјајни мечеви, Јокић је био први, Андрија Ђорђевић други, Никола Бојанић трећи (ГК Београд), а Вукашин Сутуровић четврти (ГК Београд).

- Државно првенство се до сада није одржавало у мечплеј формату. То је формат у ком играмо директно против само једног противника за разлику од струк плеја, где се броји укупан резултат у односу на све учеснике. Мени одговара овај формат и драго ми је то што је овакав турнир одржан. Што се финала тиче, било је неизвесно до самог краја, уживао сам у квалитетном такмичењу - рекао је шампион Марко Јокић и додао:

- У наредном периоду планирам да одиграм неколико турнира у окружењу, а потом да наставим школовање и играње голфа у Америци. Када завршим студије волео бих да се вратим у Европу и ту да наставим голферску каријеру.

Фото: Приватна архива

Велика борба виђена је и код дама. Титулу је понела Јефимија Ђорђевић (ГК Београд) победивши Тамару Палковљевић (ГК Центар). Треће место заузела је Лара Тодоровић, а четврто Јани Мариновић (ГК Београд).

- После дуже паузе вратила сам се на терен са великим задовољством и то на формат турнира који највише волим. Уживала сам у игри, а у финалу сусрела сам се са мојом јако добром другарицом и одличном играчицом. Меч је био неизвестан до самог краја. На 16-ој рупи меч се завршио мојим губитком, где сам ја завршила аутоматски на другом месту - рекла је Тамара Палковљевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести