ОГЛАСИО СЕ ХАМИЛТОН О ПРЕЛАСКУ У ФЕРАРИ  „Дошло је време да испуним свој дечачки сан“

Читав свет љубитеља аутомото спортова је остао у шоку, након што је обелодањено да ће Луис Хамилтон  прећи у редове Ферарија. Све је остало у домену спекулација, док се сада огласио и сам возач, који је потврдио да ће доћи у редове "црвених" након 2024. године!
l
Фото: Youtube printscreen/Sky Sports Retro

Луис Хамилтон се огласио путем свог Инстаграм профила, где је послао поруку свима.

Поруку Хамилтона преносимо у целости.

- Прошлих неколико дана су били тотално луди и испуњени низом емоција. Али као што сви сада знате, након невероватних 11 година у Мерцедес тиму, дошло је време да започнем ново поглавље у свом животу и придружим се Ферари тиму 2025. године. Осећам се изузетно сретно, након постизања свега с Мерцедесом које сам могао само сањати као дете, да сада имам прилику да остварим још један дечачки сан, а то је вожња у црвеном Ферарију.

- Мерцедес је био огроман део мог живота од моје 13. године, па је ова одлука најтежа коју сам икада и морао да донесем. Поносан сам на све што смо постигли заједно, и захвалан сам на труду и посвећености свих с којима сам радио током година, наравно и Тотоа, за пријатељство, вођење и лидерство. Заједно смо освојили шампионате, обарали рекорде и постали најуспешније партнерство возача и тима у историји Формуле. И наравно, не могу заборавити Никија, који је био велика подршка и који ми сваког дана недостаје.

- Такође желим истаћи и своју велику захвалност читавом Управном одбору Мерцедес-Бенза и свима у фирми у Немачкој и широм света који су ме подржавали током ових 26 година. Али дошло је време за промену и да прихватим нови изазов. Још увек се тог осећаја кад сам први пут 2013. године прешао у Мерцедес, радећи нешто непознато. Знам да га неки нису разумели тада, али био сам у праву што сам тада направио тај корак, и сада поновно осећам исти тај осећај. Радујем се што што видим колико могу донети овој новој прилици и што можемо постићи заједно.

- Међутим, тренутно не размишљам о 2025. години. Мој фокус је на надолазећој сезони и поновном изласку на стазу с Мерцедесом. Више сам мотивисан него икад, физички сам спремнији и усресређенији него икад, и желим помоћи Мерцедесу да поновно победи. Посвећен сам 100 одсто послу који треба да обавим и одлучан сам у томе да завршим своје партнерство с тимом на високом нивоу.  Хвала свима вама који сте били са мном на овом путовању, сви сте ме подигли док сам гањао своје снове, и надам се да ћу и даље моћи да вас чиним поноснима. Као и увек, шаљем вам своју љубав и позитивну енергију.

(Телеграф.рс)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести