ОНА ГАЂА ПРАВО У МЕТУ Лепа стрељашица Марта најбоља је млада спортскиња; Поносно донела бројне медаље у свој град (ФОТО)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: У сали Дома културе одржана је свечана додела признања најуспешнијим спортистима и спортским колективима у 10 категорија, а уручене су и посебне награде за заслуге у области спорта на територији општине Горњи Милановац за 2023. годину. Признања је уручио председник општине Дејан Ковачевић.
а
Фото: Рина

- У циљу афирмације спорта у Горњем Милановцу, као и што бољег стимулисања младих да се укључе у спорт и постижу још боље резултате, данас на велики празник Сретење – Дан државности желимо да најбољим спортистима града уручимо признања и покажемо да општина на један леп начин жели да се захвали младима на постигнутим резултатима.

Успеси наших спортиста на најлепши начин промовишу општину Горњи Милановац како на државном нивоу, тако и шире. Оно што ви постижете у спорту јесу резултати којима се дичи општина Горњи Милановац. Доделом признања желимо да вам захвалимо на постигнутим успесима. Општина ће поред финансијке подршке, инфраструктурно наставити да подржава развој спорта, како бисте имали најбоље услове за тренирање и за рад.

Поред тога што је спорт веома битан за физички развој деце, спорт је категорија која треба свима нама да донесе радост и успех. Ја вам се захваљујем и честитам на досадашњим резултатима. Општина Горњи Милановац ће знати то да цени, уз честитке свим добитницима важног и великог признања, признања да сте најбољи у спортској категорији у којој сте се такмичили, желим свима вама као и грађанима општине Горњи Милановац да честитам данашњи дан - Дан државности Републике Србије – поручио је Ковачевић.

Титула најбоље младе спортисткиње 2023. године припала је Марти Ивовић, чланици Стрељачке дружине „Драган Јевтић Шкепо”, а за најбољег младог спортисту проглашен је Владимир Антонијевић члан БК „Ендорфин”. Спортисткиња 2023. године је Кристина Ивковић, која наступа у сениорској екипи ОК „Таково Звезда Хелиос”.

Фото: Рина

- Велика ми је част што сам сада овде. Ово ми је велики ветар у леђа за даља такмичења и постизање још бољих успеха – рекла је Кристина.

Признање, најбољи спортиста Горњег Милановца 2023. године је Драган Петровић, члан сениорске екипе ОК „Таково”.

- Лепо је бити данас овде и освојити награду најбољег спортисте у свом граду . Ова награда није само мој успех, за ово су заслужни и моји саиграчи и моји тренери , као и клуб који се већ трећу годину такмичи у Супер лиги Србије – рекао је Петровић.

У категорији најбољи спортиста ветеран признање је додељено Небојши Новаковићу, спортски тренер 2023.године је Слободан Миладиновић. Најуспешнија спортска организација 2023.године је ОК„Таково”, најбоља школска спортска екипа је екипа ТШ „Јован Жујовић”, а спортиста године у школском спорту је Петар Петровић. Признање најбољи професор физичког васпитања додељено је Александру Николићу. Посебна признања за постигнуте резултате и допринос милановачком спорту припала су Мирославу Милетићу и Милени Милошевић. Ове године додељена су и два посебна признања постхумно, Војимиру Мандићу и Милану Мијатовићу.

Рина

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести