Основци обележили Дан спорта уз Ивану Шпановић

БЕОГРАД: Више од 150 основаца узраста од шест до 10 година учестовало је на манифестацији "Одлучи се за спорт - веруј шампиону у себи", коју је у сусрет шестом Међународном дану спорта организовала Фондација Новак Ђоковић у сарадњи са Атлетским савезом Србије и Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда.
Ivana Spanovic/GERRY PENNY
Фото: Ivana Spanovic/GERRY PENNY

Тема овогодишњег дружења посвећена је важности бављења спортом, а манифестацију у Атлетској дворани отворила је српска најбоља атлетичарка Ивана Шпановић.

"Стојим овде као шампион испред вас и желим вам да и ви једног дана будете шампиони, да останете у спорту, да нађете спорт за вас, да као и ја научите све оно што можете касније да примените у животу. Увек следите своје снове и уживајте у данашњем дану", рекла је Шпановић на отварању маинфестације у Атлетској дворани на Бањици.

Директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић истакао је значај атлетике као бажичног спорта и колико значи деци.

"Као институција која траје већ 70 година, наш циљ је одувек био да што више деце, кроз спорт и неговање добрих вредности, изведемо на прави пут. Велика ми је част што данас стојим овде са вама и имам прилику да подржим Фондацију Новак Ђоковић. Надам се да ћете провести леп дан у Атлетској дворани и да ће одавде отићи једна лепа порука свим грађанима", рекао је Бранковић.

Чланови Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда показали су да смо у спорту сви једнаки и да не постоје препреке за оне који довољно желе.

"Овај дан ћемо памтити као почетак једне дивне сарадње. Сви заједно ћемо се и убудуће борити за сваку лопту, у ствари, за свако дете, његов правилан развој, квалитетно детињство и равноправно место у друштву", рекао је стручни сарадник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда.

Национална директорка Фондације Новак Ђоковић, Маја Кремић, истакла је да је поред указивања на знацај бављења физичком активношћу, идеја овог спортског окупљања била је и да деца науче како да верују у себе и буду део тима.

"Осим на правилан физички развој наших најмладих, спорт има велики утицај и на формирање њихових личности. Он их учи да буду самоуверени, стрпљиви, упорни, и пре свега фер.Из године у годину, обнављамо и реконструишемо дворишта и игралишта основних школа широм земље, стварајући оптималне услове за најмлађе. Као најбољи спортиста света, наш суоснивач Новак Ђоковић пружа нам огромну подршку, кроз поруку о томе да спорт доноси мир у свету, учећи нас пошовању разлика", навела је Кремић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести