Парастонотенисери БО­РИ­СЛА­ВА ПЕРИЋ РАНКОВИЋ, НА­ДА МАТИЋ И МИ­ТАР ПАЛИКУЋА: Трио за­до­во­љан по­чет­ком при­пре­ма

Пре­ка­ље­ни асо­ви срп­ског па­ра­сто­ног те­ни­са, Бо­ри­сла­ва Пе­рић Ран­ко­вић, На­да Ма­тић и Ми­тар Па­ли­ку­ћа, има­ли су не­што дру­га­чи­ји про­грам ра­да на ре­пре­зен­та­тив­ним при­пре­ма­ма у Ли­ња­ну. На­и­ме, њих тро­је су, по­ред пре­по­днев­ног тре­нин­га с Ита­ли­ја­ни­ма у Са­ли, по­сле под­не ра­ди­ли са­мо кон­ди­ци­о­ни део са Сла­ђа­ном Кр­сма­но­вић.
1
Фото: Dnevnik.rs

Бо­ри­сла­ва Пе­рић Ран­ко­вић је ис­та­кла да је њој и ре­пре­зен­та­тив­ним и клуп­ским ко­ле­га­ма из Спи­на фо­кус био на кон­ди­ци­ји, а не на тех­ни­ци.

- Ве­о­ма до­бро смо од­ра­ди­ли кон­ди­ци­о­ни део при­пре­ма под вођ­ством Сла­ђа­не Кр­сма­но­вић. Ра­ди­ли смо оно­ли­ко ко­ли­ко смо мо­гли и би­ли смо ма­ло "те­жи". Не­до­ста­ју нам ба­зич­не при­пре­ме у Сло­вач­кој, ко­је ра­ди­мо на по­чет­ку. Ово је би­ла за­ме­на, али на­да­мо се да ће­мо у бли­ској бу­дућ­но­сти, бар за ове мла­ђе игра­че, ус­пе­ти да обе­зе­бе­ди­мо не­ки про­стор где ће мо­ћи од стар­та да ра­де ба­зич­не при­пре­ме и где ће ви­ше па­жње би­ти по­све­ће­но кон­ди­ци­ји, јер је она нео­п­ход­на да би се из­др­жа­ло игра­ње ме­че­ва ко­ји су ва­жни на Европ­ском пр­вен­ству. А у Ше­фил­ду, лоп­ти­ца је окру­гла, мо­же да пад­не и с јед­не и с дру­ге стра­не мре­жи­це. Сви ће­мо да­ти све од се­бе да пру­жи­мо нај­бо­ље пар­ти­је у том мо­мен­ту, а на кра­ју ви­де­ће­мо ка­кав ће би­ти ре­зул­тат - ре­кла је Бо­ри­сла­ва.

На­да Ма­тић је за­до­вољ­на по­чет­ком при­пре­ма.

- По­што смо тек по­че­ли с ра­дом,  за­до­вољ­ни смо учи­ње­ним. Увек кре­не­мо ла­га­но, та­ко да ће­мо тек ра­ди­ти ја­чим ин­тен­зи­те­том у на­став­ку. Сва­ке го­ди­не тре­ни­ра­мо у Ли­ња­ну с Ита­ли­ја­ни­ма на по­чет­ку при­пре­ма за не­ко ва­жно так­ми­че­ње. Та­ко је и ово­га пу­та, ка­да је у пи­та­њу Европ­ско пр­вен­ство у Ше­фил­ду, где се на­дам да ћу да­ти мак­си­мум, од­но­сно да ћу би­ти до­вољ­но спрем­на и да ћу се бо­ри­ти за сва­ки поен - ис­та­кла је На­да.

Ми­тар Па­ли­ку­ћа је ка­зао да Ли­ња­но, као и увек, пру­жа од­лич­не усло­ве за рад, уз љу­ба­зне до­ма­ћи­не.

- Кре­ну­ли смо да се при­пре­ма­мо за Европ­ско пр­вен­ство у ла­га­ном рит­му. Ка­ко бу­де од­ми­ца­ло вре­ме, тру­ди­ће­мо се да што бо­ље по­диг­не­мо фор­му. Као и сва­ке го­ди­не кре­ће­мо из Ли­ња­на. Пре под­не смо би­ли у са­ли, а по­под­не смо ра­ди­ли ма­ло на кон­ди­ци­ји и на­дам се да ће­мо  у на­ред­на два ме­се­ца с том ком­би­на­ци­јом до­ћи до же­ље­не фор­ме. За­до­во­љан сам ка­ко сам од­и­грао прет­ход­на три тур­ни­ра ове го­ди­не и фор­мом у од­но­су на прет­ход­не две го­ди­не. Она је у успо­ну. По­што пре две го­ди­не ни­је би­ло Европ­ског пр­вен­ства због ко­ро­не, још увек сам ак­ту­ел­ни ви­це­шам­пион из 2019. У ме­ђу­вре­ме­ну се по­ја­ви­ло мно­го но­вих, ква­ли­тет­них игра­ча. Тру­ди­ћу се да пру­жим мак­си­мум у Ше­фил­ду и про­ба­ћу да се по­но­во до­мог­нем ме­да­ље - по­ру­чио је Ми­тар.

Текст и фо­то: Г. Ма­ле­но­вић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести