Павловић: Немци су куглашка велесила, али нисмо уплашени

ТАРНОВО: „Немци су куглашка велесила, али нисмо уплашени, јер смо неколико пута показали да смо бољи од њих”, рекао је селектор мушке куглашке репрезентације Србије Војко Павловић Танјугу након пласмана у финале Светског првенства у пољском Тарнову.
vojko_pavlovich1
Фото: Танјуг (Видео)

Куглаши Србије у полуфиналу СП победили су Аустрију 5-3 (3951:3893), а актуелни шампиони света за шесто злато у историји бориће се у суботу против Немачке од 16.30 сати, што ће бити реприза дуела за светски трон из 2019. године.

"Била је тешка утакмица, повели смо 2-0 и чиниило се да ће то бити наш уоубичајени дан, када побеђујемо све. Међутим, Аустријанци су преокренули и после другог блока су изједначили на 2-2 и нисмо имали разлику у чуњевима. У последњем блоку наши играчи Чонгор Барањ и Адријан Лончаревић су издржали притисак и победили њихов двојац. На крају смо славили са 58 чуњева разлике", рекао је Павловић Танјугу после полуфиналног сусрета.

Разлога за задовољство селектор куглаша имао је и пре пласмана у финале, пошто је репрезентација Србије поставила нови рекорд у екипној конкуренцији, када је у дуелу против Словачке у групној фази надмашила рекорд Мађарске за 128 чуњева, а сада поред бројке од 4.140 чуњева стоји српска застава.

У појединачној конкуренцији у истом мечу Чонгор Барањ поставио је и нови појединачни рекорд света, који сада износи 738 чуњева, а све то даје оптимизам пред сусрет са старим ривалом у борби за трофеј шампиона света.

"Немци су куглашка велесила, али нисмо уплашени. Неколико пута смо показали да смо бољи од њих. Они су организована нација, победили су Хрватску у полуфиналу 5:3 и имају скоро идентичан број оборених чуњева као и ми, односно један више. Када бисмо по томе гледали, они би нас победили за један чуњ. Надам се да ћемо у финалу пружити мало бољу партију и да ћемо их поново савладати", истиче Павловић.

Као неког ко би у финалу могао да заблиста, селектор је апострофирао Вилмоша Заврака.

"Вилмош Заврако је ван своје форме. Он овде имам задовољавајуће резултате за екипу, али он је светски велемајстор, најбољи играч света свих времена. Очекујем да се мало тргне у финалу и да буде мало присебнији. Проблем је што његова кугла некако не ради и нема учинак да би он своју надмоћност крунисао на терену", рекао је Павловић и додао да и од остатка тима очекује да буде на нивоу из досадашњег дела СП.

Србија је до сада пет пута била шампион света у куглању и то 2009, 2011, 2015, 2017. и 2019. године, а селектор се нада наставку златног низа.

"Било би сјајно, ми смо навикли куглашку нацију на златне медаље. Нажалост, спортска јавност Србије је мало упозната да нашим резултатима. То је велика штета, јер ово су вансеријски успеси. Ово је просто невероватно какве ми успехе имамо", закључио је Павловић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести