Пекинг 2022: Ниједан страни спортиста није позитиван на ковид

ПЕКИНГ: Ниједан страни спортиста који је допутовао у Пекинг на Зимске олимпијске игре није био позитиван на ковид-19 до среде, навео је медијски тим Пекинга 2022.
olimpijske igre, tanjug ap
Фото: Tanjug (Laurent Gillieron/Keystone via AP)

Ако било који спортиста буде позитиван на ковид-19, биће пријављен и третиран у складу са релевантним захтевима, рекао је тим за медије за Си-Ен-Ен.

Медијски тим није саопштио да ли је било који други олимпијски кадар осим спортиста био позитиван, наводи америчка телевизијска мрежа.

До петка је у Пекинг стигло више од 2.000 учесника, укључујући спортисте, званичнике, чланове МОК-а и медије, према званичној апликацији за Зимске игре у Пекингу.

Позитивна 72 члана спортских делегација

Кинеске власти регистровале су 72 случаја ковида међу члановима страних делегација које су стигле на Зимске олимпијске игре у Пекингу, саопштио је организациони комитет Игара.

Према изјави објављеној на званичном сајту, од 4. до 22. јануара, стигло је 2.586 чланова разних делегација, међу којима је био 171 спортиста, као и 2.415 представника делегација.

Као резултат тестирања, код 72 особе је утврђена инфекција корона вирусом, али су у питању чланови делегација, док ниједан спортиста или спортски званичник није заражен, пренео је ТАСС.

Зимске олимпијске игре, 24. по реду, биће одржане у Пекингу од 4. до 20. фебруара, док ће Параолимпијске игре бити одржане од 4. до 13. марта.

Пекинг ће бити први град у свету који је био домаћин Летњих и Зимских олимпијских игара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести