Петровдански мини-маратон Бачка Паланка–Гајдобра: Нико као Јово Радош

Атлетски ентузијасти из општине Бачка Паланка организовали су 29. пут Петровдански мини-маратон. Ова трка традиционално се приређује у склопу обележавања Петровдана, месне славе у Гајдобри.
atletika gajdobra
Фото: Јово Радош, фото: Приватна архива

Деоницу у дужини 13,5 километара истрчало је 95 од 99 пријављених атлетичара и атлетичарки из Швајцарске, Хрватске и Србије.  У конкуренцији сениора прво место освојио је репрезентативац Србије Немања Церовац из Београда и он био је најбрзи у генералном поретку, другу позицију заузео је Кристијан Тошић из Београда, а трећу Марко Ранковић из Лазаревца. Међу 20 сениорки најбољи резултат остварила је Александра Буркановић из Новога Сада, друа је била Сара Кузмановић из Београда, а  трећа Александра Јанковић из Куле. Најбоље пласирани такмичар из бачкопаланачке општине био је триатлонац Бојан Карановић из Челарева, који је заузео  седму позицију.

Најстарији учесник био је Арпад Шеркези (70) из Сомбора, а најмлађи Никола Бусић (9) из Негославаца (Хрватска). Проф. др Јово Радош (69) из Гајдобре је једини до сада истрчао свих 29 Петровданских мини-маратона. Браво професоре!   

Ђ. Штрбац 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести