Пиперски: Врхунски услови у Русији, циљ медаља на ЕП 2019.

МОСКВА: Тренер боксерске селекције Србије Милан Пиперски изјавио је да екипа има врхунске услове на заједничким припремама са Русима у Москви и поручио да је циљ да се освоји медаља на шампионату Европе 2019. године.
Bokseri Srbije/Tanjug
Фото: Tanjug

"Реализацијом овог пројкета, првог овакве врсте за наше боксере и тренере, добили смо адекватне услове за врхунско бављење овом племенитом вештином. Циљ је да Србија поново постане јака средина у којој ће млади у пуној мери и са савременом методологијом рада и припрема изнедрити нове шампионе, а нама је циљ да већ у 2019. имамо европску медаљу", изјавио је Пиперски.

Према његовим речима, дочек у Русији је братски и сви се осећају као код куће.

"Пружили су нам врхунске услове за тренинг, спортско-медицинско и моторичко тестирање, а за нас тренере посебан значај има предавање, односно семинар прво тренера Боксерске федерације Русије Едуарда Кравцова из области бокса и о новом приступу тренинзима, начину психолошке припреме боксера и рада са боксерима. Пуно тога смо научили и верујем да ће све ово допринети резултатском прогресу у будућности и реализацији циљева које смо поставили, а они су увек велики и не скромни, јер ми смо спортска нација која признаје само победу", рекао је Пиперски.

Боксери Србије наредне недеље учествоваће на међународном турниру А категорије “Меморијал В. Ливентсев” у Минску, где ће одмерити снаге са такмичарима из око 20 земаља , највећим делом из некадашњег СССР-а.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести