Пивач и Славнић осми на СП веслача до 23 године

Вукашин Пивач и Душан Славнић заузели су осмо, а Љиљана Јошић и Милица Слијепчевић 11. место у мушком, односно женском дубл-скулу на Светском првенству за сениоре до 23 године које је јуче завршено у Познању.
Dusan Slavnic i Vukasin Pivac Foto FISA
Фото: Dušan Slavnić i Vukašin Pivač, foto: FISA

Пивач и Славнић су у Б финалу извеслали најбољу трку у Пољској, заузевши друго место. У окршају за пласман од седмог до 12. места победио је чамац Немачке, трећа је кроз циљ прошла Кина, четврта Русија, пети Јапан, а последња је била Јужноафричка Република. Наш чамац је, упркос лошем старту и будући да је после првих 500 метара био последњи, у наставку успео да ухвати прави ритам и већ после прве “хиљадарке” успео да се пробије на треће место. У наредних 500 метара Пивач и Славнић “сломили” су посаду Кине и тако у финиш трке ушли као другопласирани. Ипак, до краја нису успели да угрозе тријумф чамца Немачке, који је водио од самог почетка.

Јошићева и Слијепчевићева су биле пете у Б финалу, у којем је победио чамац Француске. Друга је била посада Румуније, трећа Мађарска, а четврта Литванија. Женски дубл-скул Србије је слабо стартовао и после првих 500 метара био је шести. Ипак, до уласка у другу половину трке пробио се на четврто место, претекавши посаде Литваније и Швајцарске. У наредних 500 метара Јошићева и Слијепчевићева су избиле на трећу позицију оставивши иза себе и чамац Мађарске. Међутим, у последњој четвртини трке наше репрезентативке као да су остале без даха. У финишу прво су их претекле Мађарице, а потом и Литванке, па су на крају кроз циљ прошле као пете.      

С. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести