Пливачи Варга и Нићин иду на Европско јуниорско првенство у даљинском пливању

Иако су испунили норму и изборили право учешћа на Европском јуниорском првенству на отвореним водама, у дужини 5.000 метара, у Француској, постојала је неизвесност да ли ће млади бечејски пливачи Река Варга (14) и Стефан Нићин (15) бити учесници континенталне смотре.
В. Јанков /Тренер Милан Ђурић са својим ученицима Стефаном Нићиним и Реком Варгом
Фото: В. Јанков /Тренер Милан Ђурић са својим ученицима Стефаном Нићиним и Реком Варгом

-Деца јесу изборила право, али Савез за даљинско и маратонско пливање нема средства да им омогући учешће на атрактивном такмичењу, уз напомену да могу да иду ако клубови  плате путовање и смештај. Брзо смо реаговали и захвални смо председнику општине Бечеј Драгану Тошићу што је прихватио да локална самоуправа финансира одлазак наша два пливача на реномирано такмичење - рекао је спортски директор ПВК Бечеј задужен за сектор пливања Никола Ковачев.

Пливачи су захвални што се клуб заузео за њихов одлазак у Париз, али и председнику општине што је препознао њихову жарку жељу да тамо не иду туристички, већ да на најбољи могући начин представљају град и Србију. Обећавају да ће пружити максимум у води Сене.

-Подржавамо сваки успех наших суграђана, поготово младих, јер је то афирмативно за град и државу. Желимо деци успешан наступ и нове успехе у својим спортским каријерама - додао је председник општине Бечеј Драган Тошић.

Савез за даљинско пливање је пре месец дана организовао прво квалификационо такмичење у Сомбору, а све је поновљено пре недељу дана у Бачкој Тополи.

-Река Варга и Стефан Нићин су вредно тренирали и епилог тога је пласман на Европско јуниорско првенство. Право да учествују на континенталној смотри изборила су још по два такмичара из Ваљева и Крагујевца и један из Новог Београда - сазнали смо од тренера бечејских пливача Милана Ђурића.

На крају пријема у Градској кући, тренер ватерполиста Бечеја Горан Крстоношић је изразио задовољство, јер се стиче утисак да је пливачки сектор ПВК Бечеј помало у запећку у односу на ватерполо, а овим се потврђује да у клубу цене одличне резултате својих пливача.  

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести