Почела  манифестација „Tour de Fruška” у Врднику

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је отварању манифестације „Tour de Fruška”, у Врднику.
f
Фото: Град Нови Сад

Том приликом он је изразио задовољство што су Нови Сад и Фрушка гора све чешће домаћини манифестацијама из области планинског спорта.

 - Претходних година, у Новом Саду одржани су купови у планинском бициклизму, а прошле године и Европско првенство у том спорту, на Петроварадинској тврђави, догађај који је Нови Сад поставио на мапу европског бициклизма. Веома смо поносни и на манифестацију „Tour de Fruška” која поред спортског има и туристички значај будући да промовише прелепу Фрушку гору, као и привреду Војводине. Град је увек спреман да подржи манифестације које промовишу спорт, рекреацију и боравак у природи и које својом атрактивношћу подстичу наше суграђане, различитог узраста, па чак и оне најмлађе да буду активни – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

„Tour de Fruška” је манифестација спортско-рекреативног карактера намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта, а посетиоци имају прилику да се такмиче у бициклизму и у трејл спортском изазову. Поред промоције спорта, циљ ове манифестације је и промоција покрајинске привреде која је посетиоцима представљена на Ноћном базару где своје место за промоцију има и туризам, представљајући културна дешавања и туристичке организације из целе Војводине.

У оквиру спортског дела манифестације одржавају се МТБ маратон, рекреативног карактера, Трејл трка, Елиминатор трка, промотивна вожња „Друмски изазов Попов Чот“ и „ГАС ГАС“ трка за најмлађе посетиоце, а као најатрактивнија издваја се прва Е-бајк трка „Велика награда Врдника“. За сваку од трка обезбеђене су прве три награде у категоријама за мушкарце и жене.

Е. Д.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести