Почињу куглашке суперлигашке трке

Овог викенда почиње суперлигашка трка за куглаше и куглашице.
Marijana oros Radnicki
Фото: Маријана Орос (Раднички, НС), фото: Куглашки савез Србије

Титуле бране Београд (куглаши) и СПЦ Војводина (куглашице), новајлије у лигама су код куглаша Рудар из Костолца и Спартак 024 (Суботица) и код куглашица Алимента (Нови Сад) и Јагодина. Куглаши зрењанинског Баната и крушеваког Цар Лазара, као и куглашице костолачког Рудара и београдског ЕДБ прешли су у Прву лигу Србије (Центар и Војводина).

Суперлигашко друштво код куглаша претрпело је у прелазном року доста измена, тако да се очекује неизвесна трка у којој чак пет клубова може на сам врх, а пет ће се борити за опстанак. И код куглашица је пола – пола, пет тимова ће се борити за прва три места, других пет за опстанак. У првом колу три  меча привлаче пажњу: Сингидунум – СПЦ Војводина на Бањици, градски дерби у Зрењанину Кристал – Банат и у Новом Саду Раднички и Срем.

Прво коло – куглаши: Црвена звезда – Раднички (Нови Сад), Београд - Кордун (Кљајићево), Спартак 024 (Суботица) - Јединство (Нови Бечеј), Крагујевац – Партизан и Рудар (Костолац) – Металац (Горњи Милановац). Црвена звезда, Партизан и Београд домаћини су на Бањици, Спартак 024 и Јединство у  у Бачкој Тополи, Крагујевац, Металац и Рудар у Крагујевцу, Кордун у Кљајићеву и Раднички  на Спенсу.

Прво коло – куглашице: Сингидунум (Београд) - СПЦ Војводина (Нови Сад), Алимента  (Нови Сад) - Јагодина, Кристал (Зрењанин) - Банат (Зрењанин), Апатин - Бачка (Нови Сад),  Раднички (Нови Сад) - Срем (Рума). Сингидинум игра на Бањици, СПЦ Војводина на Сајмишту, Раднички, Бачка и Алимента на Спенсу, Банат и Кристал на својим кугланама и Јагодина у Крагујевцу.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести