Подијум за Борковића на првој трци у Словачкој

БРАТИСЛАВА: Српски аутомобилиста Душан Борковић победом на првој трци на стази Словакиаринг освојио је нових 25 поена и учврстио прву позицију у генералном пласману шампионата ТЦР Источна Европа са 75 бодова.
Dušan Borković/PR team
Фото: PR team/Dušan Borković

Одличне квалификације омогућиле су српском возачу пол позицију на обе трке и обећале успешан викенд у Словачкој.

Борковић је сјајно стартовао и током целе трке је држао лидерску позицију.

Ни 60 кг баласта на његовом Хјундаи и30Н ТЦР, које је добио због успеха на претходном викенду, а ни повишен аутомобил возача М1РА тима у сарадњи са НИС Петрол Рејсинг Тимом нису спречили да на циљ стигне са 24 секунде предности у односу на другопласираног Душана Коуџила који је у последњој секунди претекао Сандра Соубека.

"Задовољан сам трком и како се за сада одвија ТЦР Источна Европа шампионат. Мој тим је сјајно средио аутомобил и за ову трку, тако да ни максимална тежина од 1365 кг, ни повишен ауто, ни веома неповољне високе температуре нису утицале да могу да пружим свој максимум. Кренуо сам добро трку, отворио свој ритам и успешно контролисао разлику у односу на другопласираног коју сам стално увећавао. Током квалификација смо имали проблем да насетујемо аутомобил због максималне тежине и нисам био сигуран да је то добро за трку, али се испоставило да ипак јесте. Надам се да ћу сутра поновити успех и кући се вратити са максималним бројем бодова“, рекао је Борковић након подијума.

Српски аутомобилиста ће у недељу од 13.10 стартовати први у другој трци на Словакиарингу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести