Покрајински „Вихор“ за најбоље спортисте Војводине

У Покрајинској влади данас је одржана свечаност, на којој је уручено највише покрајинско признање у области спорта „Вихор 2018“.
д
Фото: Покрајинска влада

Најбољим спортистима награду је уручио потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом.

Стони тенис, кајак и одбојка су спортови у којима су овогодишњи добитници„Вихора“ остварили врхунске резултате.

Честитајући лауреатима „Вихора“, који су освојили чак три златне и једну бронзану медаљу на светским и европским првенствима, потпредседник Ђорђе Милићевић је рекао да су њихови спортски успеси све нас учинили поносним и омогућили да се осећамо победницима, доневши радост у нашу земљу, посебно у тренуцима, како је рекао, када није лако бити држављанин Србије.

„Покрајинска влада, стога, посебну пажњу посвећује спорту. За свега две и по године, ова Покрајинска влада уложила је близу 700 милиона динара у развој спортске инфраструктуре и опремање спортских објеката. Такође, обезбеђена су средства и за школски спорт - за 115 пројеката одржавања фискултурних сала и терена и опремања школа спортским реквизитима“, изјавио је потпредседник Милићевић.

Он је навео да ће, након завршетка прве фазе реконструкције стадиона у Суботици, на пролеће почети и обнова атлетског стадиона у Зрењанину, за чега је из покрајинског буџета намењено 120 милиона динара, као и изградња новог спортско-рекреативног центра у Кули.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез је изјавио да врхунски спорт, као један од приоритета ресорног секретаријата, не би био могућ без улагања у спортску инфраструктуру, школски спорт, спорт жена и инвалида и стипендирања најталентованијих спортиста, те да је година на измаку била веома успешна за спортисте из Војводине.

Фото: Покрајинска влада

Упутивши честитке овогодишњим добитницима „Вихора, Батез је рекао да ће се Покрајински секретаријат трудити да обезбеди максималну подршку и за предстојеће Олимпијске игре у Токију.

Највише покрајинско признање у области спорта „Вихор“, које се састоји од статуе, плакете и новчане награде, додељује се најбољој спортисткињи и спортисти, најбољим спортским организацијама и у женској и у мушкој конкуренцији и најбољим спортистима и спортским организацијама са инвалидитетом, такође у све четири категорије.

Добитници овогодишњег „Вихора“ су Марко Томићевић, кајак-кану, који је освојио бронзану медаљу на Светском првенству за сениоре у Португалу, златну медаљу на првенству Европе у Београду и Светски куп у Сегедину, Маја Огњеновић, капитен државне репрезентације у одбојци, са златном медаљом на Светском првенству за сениорке, шампион Србије у мушкој конкуренцији Одбојкашки клуб “Војводина НС семе” из Новог Сада и првак Србије у женској конкуренцији Одбојкашки клуб “Визура” – из Руме.

Најбољи спортиста са инвалидитетом је стонотенисер Митар Паликућа, првак државе и појединачно пети на Светском првенству, најбоља спортисткиња са инвалидитетом је стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић, светска првакиња, затим Стонотениски клуб особа са инвалидитетом “Спин” из Новог Сада и у мушкој и у женској конкуренцији, за медаље освојене на светским куповима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести