Покрајински завод за спорт и медицину спорта подржаће спорт у Војсци Србије

БЕОГРАД: Министарство одбране и Покрајински завод за спорт и медицину спорта закључили су данас споразум о сарадњи која ће се огледати и у припреми војних спортских репрезентативаца Србије, саопштило је Министарство.
zupic
Фото: Министарство одбране

Споразум о сарадњи потписали су државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић и директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Војводине Данијел Жупић.

Наводи се да је циљ Споразума остваривање сарадње у области спорта кроз успостављање партнерских односа и утврђивање оквира потенцијалне сарадње која би допринела значајном повезивању спортских активности и заједничком организовању спортских такмичења и манифестација.

Сарадња би се огледала кроз подршку Делегацији Србије при ЦИСМ у реализацији активности и у припреми војних спортских репрезентација Србије за наступе на такмичењима Међународног савета за војне спортове (ЦИСМ).

Спорт у Министарству и Војсци Србије је део система спорта Србије, а Покрајински завод за спорт и медицину спорта у потпуности се овим споразумом ставља на располагање спортистима и спортским радницима у Војсци да као искрен и коректан партнер делотворно унапредити квалитет спорта у Министарству одбране Републике Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести