ПОЛИЦИЈСКА ИСТРАГА О ПРИМАЊИМА шефа ОК Олимпијских игара у Паризу

Француска полиција покренула је истрагу о новчаним примањима Тонија Естангеа, извршног директора Организационог комитета (ОК) Олимпијских игара у Паризу, потврдио је неименовани извор близак овом случају.
olimpijske igre pixabay
Фото: Pixabay.com

Истрага надлежне полицијске службе специјализоване за финансијске злочине започела је прошле недеље, а фокусирана је на начин на који Естанге прима плату у својству извршног директора ОК Олимпијских игара у Паризу, објаснио је неименовани извор, преноси портал Франс 24.

Према последњим јавно доступним подацима, Естанге је плаćен 270.000 евра (290.000 долара) годишње пре опорезивања, са могуćим бонусима до 20 одсто.

Истраживачки лист Канар Аншене објавио је у октобру прошле године да Естанге користи сопствену компанију преко које месечно наплаćује услуге ОК, уместо да прима плату.

Овај 45-годишњи, прослављени француски кануиста, троструки освајач златне медаље до сада је био поштеђен правних проблема које су имали други чланове ОК.

Олимпијске игре су у прошлости више пута биле окаљане корупцијским махинацијама, било због начина на који су бирани домаћини, било због уносних уговора о изградњи и услугама који су део организације ове глобалне спортске манифестације.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести