Поново креће боксерска лига

Прва боксерска лига од шест чланова, после двогодишње паузе, креће 22. октобра.
Milorad Reljic i Nenad Borovcanin 1
Фото: Милорад Рељић и Ненад Боровчанин, фото: Приватна архива

То је одлучено на састанку председника Боксерског савеза Србије (БСС) са представницима Војводине (Нови Сад), Радничког (Београд), Лознице, Металца (Ваљево), Радничког (Крагујевац) и Наисуса (Ниш), а усвојене су и пропозиције такмичења.

Организатор ће, уместо досадашњег Удружења клубова, бити БСС, који ће једним делом бити и покровитељ.

„Сам приступ овогодишњем такмичењу умногоме ће да олакша спровођење надметања“, рекао је директор БК Војводина Милорад Рељић.

„Најзначајнија новина је то да, за разлику од досадашњег такмичења, у Првој лиги право наступа имају само домаћи боксери, што ће бити велика шанса нашим такмичарима. Постигнут је и договор да ТВ Арена спорт преноси мечеве и прави емисије о лиги.“

У нередних десетак дана уследиће и жреб.

„Екипни шампионат је још један искорак ка враћању бокса на спортску сцену, на радост многих поклоника овог спорта. БСС је обезбедио генералног спонзора за трошкове  превоза и службених лица за све прволигашке мечеве“, рекао је председник БСС Ненад Боровчанин.

Представници клубова недавно су обишли камп БСС на Златибору.

„Камп је организован за сваку похвалу. Председник Ненад Боровчанин показао је озбиљност рада у БСС, а самим тим и у кампу у којем је с млађим категоријама радио Драган Васиљевић Дурунга, кроз који је прошло 100-ак дечака и 30 тренера. Поново је враћен култ репрезентације. Наши најбољи боксери и боксерке имају заједничке припреме и, што је најважније, учествују на најјачим европским  и светским турнирима.“

БК Војводина ће у лигу ући ослањајући се на сопствене снаге.

„Поред наших такмичара, објединићемо све чланове Војвођанског боксерског савеза, како би направили одличнуи базу за будућност. Већ смо обавили разговоре са тренером репрезентације Србије и Спартака Томиславим Антељом, Миланом Пиперским и Драганом Васиљевићем“, саопштио је Рељић.   

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести