После 15 година стартује Боксерска лига Србије

БЕОГРАД: Дербијем у Ваљеву између Металца и Лознице сутра, после 15 године паузе, поново стартује Боксерска лига Србије.
boks_pok
Фото: Танјуг (Видео)

У првенству ће уцецствовати укупно шест екипа, а у 1. колу још се састају: "Наишус" Ниш - Раднички Београд и Војводина Нови Сад - Раднички Крагујевац.

На конференцији за медије у Тржном центру у Рајићевој представили су се млади асови српског бокса, међу којима и Ðорђе Бујишић, који је недавно освојио сребро на елитном такмичењу "Златни појас" у Румунији.

"Након 15 година лигашко такмичење угледаће светлост дана на радост нас љубитеља племените вештине, како боксера, боксерских радника, тако и свих поклоника овог спорта. Шест клубова окупило је најбоље боксере Србије који ће одмерити снаге у осам тежинских категорија, док ће се шампион знати у мају када је планиран завршетак Боксерске лиге Србије", изјавио је директор Никола Милинковић.

Конференцији су присуствовали и млади асови бокса Србије, актери будућих лигашких окршаја: Петар Стошић (Наишус Ниш), Ђорђе Бујишић (Раднички Београд), Стефан Панић (Лозница), Алекса Митић (Наишус Ниш), Вељко Глигорић (Војводина Нови Сад) и Слободан Јовановић (Раднички Крагујевац).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести