ПОТПРЕДСЕДНИК ФИГ СУАТ СЕЛЕН БИО ГОСТ ГИМНАСТИЧКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Турци посетили Соколски дом и соколе у Новом Саду

Суат Селен, потпредседник Међународне гимнастичке федерације, Балканске гимнастичке федерације и председник ГС Турске, заједно са Исмаилом Гоктекином, потпредседником ГС Турске били су гости Гимнастичког савеза Србије.
s
Фото: Ф. Бакић

Селен и Гоктекин су са са Сашом Величковићем, председником ГС Србије посетили Соколски дом у Новом Саду где се наши репрезентативци припремају за такмичења у Светском купу, иначе квалификациона за Олимпијске игре. Гости из Турске сусрели су се и са Дејаном Мадићем, ректором новосадског универзитета, који је такође својевремено био гимнастичар, касније и први човек савеза.

Фото: ГСС
Фото: Ф. Бакић

- Први пут је делегација из Турске гимнастичке федерације у посети Србији. Срећан сам због доласка код наших пријатеља. Имамо одличне односе са ГС Србије и само сви заједно гимнастику можемо да учинимо бољом и јачом. Обрадовао сам се кад сам видео момке и девојке како раде у сали. Знате, неки имају боље услове за тренинг, неки лошије, али сваком гимнастичару циљ је исти. Ко зна, можда једног дана управо у овој сали Србија изнедри олимпијског шампиона – рекао је Селен, захваливши се ГСС на добродошлици.

Фото: ГСС

Саша Величковић и домаћини из Соколског друштва госте су информисали о богатој историји гимнастике у Новом Саду, показали трофејну витрину, архивске слике као и одело Сокола у периоду између два светска рата.

- Турска је у данима короне учинила много за европску гимнастику. Захваљујући нашим гостима организовано је такмичење кад су сви одустали од њега. За све што чине за гимнастику заслужују пуну подршку и изузетно нам је драго што су дошли да виде какав је нови гимнастике код нас – рекао је Величковић.

Г. М.

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести