Поводом присаједињења Војводине: Кадетски турнири спортиста

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез најавио је два значајна догађаја која ће се одржати у Новом Саду.
Zeljko Vuletic, Vladimir Batez i Andrija Sil/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада/Жељко Вулетић, Владимир Батез и Андрија Шил 

Батез је открио појединости о кадетском турниру у три спорта (кошарка, одбојка, рукомет) који ће се сутра одржати на Спенсу поводом обележавања 100 година присаједињења Војводине Краљевини Србије, док је са саговорницима Андријом Шилом и Жељком Вулетићем говорио о прослави 90 година Ваздухопловног савеза Војводине.  

– Одлучили смо да и спорт на неки начин обележи овај значајан догађај, па ће тако сутра у малој и великој сали Спенса бити одржан кадетски турнир у кошарци, одбојци и рукомету у мушкој и женској конкуренцији. Учестоваће више од 400 такмичара из 24 екипе, симболично из Срема, Баната и Бачке, а на наш позив придружиће нам се и специјални гости из Републике Српске – најавио је Батез.

Почетак целодневног турнира заказан је за 9 часова, када ће се одиграти полуфинала, јер је жреб већ одржан, док ће се свечано отварање обавити у 13.30. Рукомет ће се играти у малој сали, а кошарка и одбојка у великој.


Јубилеј ваздухопловаца

Вредан јубилеј, 90 година постојања Ваздухопловни савез Војводине свечано ће се обележити 11. децембра.

– У Амфитеатру Спенса, у 11 часова, одржаће се свечана Скупштина, а пола сата касније биће отворена изложба у холу где ћемо представити детаље из наше богате историје и прошлости – истакао је Жељко Вулетић, генерални секретар Ваздухопловног савеза Војводине.

Вазудухопловци из Војводине су међу елитнима у држави и то стално доказују. Чак 24 такмичара носиоци су највишег признања Ваздухопловног савеза Србије - Златног орла, њих 22 су светски прваци, 10 европски, а шест  награда “Јован Микић Спартак” је у власништву клубова и појединаца Савеза. 


– Ово је идеална прилика да видимо најталентованије младе спортисте Војводине и Републике Српске. С обзиром на то да турнир траје само један дан, прилагодили смо одбојку да се игра на два добијена сета, рукомет два пута по 20, а кошарка четири пута по осам минута. Желимо да на спортски начин достојанствено обележимо 100 година од завршетка Првог светског рата и Присаједињења Војводине Краљевини Србији – истакао је Батез.  Ове прелепа приредба младости и радости, поред надметања и борбе за што бољи пласман, изродиће бројна пријатељства, а свим учесницима и посетиоцима остаће свакако у драгој успомени.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести