Пред ЕП до 23 године за атлетичаре: Млађе сениорке у походу на медаље

Наша атлетска репрезентација јуче је кренула пут Јевлеа у Шведској.
atleticarke ep.jpg
Фото: ASS

Овај град ће наредна три дана бити домаћин Европског шампионата за млађе сениоре и сениорке. Србију ће на овом првенству представљати шест атлетичарки.

Првог дана Европског првенства наступиће у трци на 100 метара с препонама Ања Лукић и Милица Емини.

Ања Лукић, чланица атлетског клуба Црвена Звезда и пуленка тренера Слободана Стојића,  је својим личним рекордом од 13.57 изборила место у репрезентацији Србији. Ања ће трчати у петој квалификационој групи од 16.48 часова. Она се за ову сезону спремала на припремама на Криту.

“Према листама пријављених, конкуренција је веома јака што ме додатно мотивише да дам свој максимум. Иако на досадашњим такмичењима нисам испунила све што смо планирали тренер и ја, мислим да сам спремна за предстојеце Европско првенство. Очекујем добар резултат и пласман”, рекла је Лукићева.

Милица Емини има најбољи резултат од 13.74 секунде, њега је успела да оствари заједно са тренером Феђом Камасијем. Милица ће трчати у трећој квалификационој групи од 16.34 часова. У полуфинале пролазе прве четири такмичарке из сваке групе и четири најбрже по резултату.

“Ове године сам несто раније поцела припреме за мађе сениорско Европско Првенство и доста сам забовољна тренинзима које сам до сад урадила. Сто се тиче  такмичења надам се личном рекорду и проласку у полуфинале , а после ста буде бице. Свака трка је трка за себе и никад се не зна ста мозе да се деси” , рекла је Милица, чланица АК Војводина Нови Сад.

Као и у претходној дисциплини, тако ћемо и у скоку у даљ на залетишту гледати две наше такмичарке, Милицу Гардашевић и Сару Лукић.

Милица Гардашевић чланица је АК Војводина Нови Сад и заједно са својим тренером Марко Милинковим постигла је већ до сада огроман успех, када је постала шампионка Европе у јуниорској конкуренцији. Миличин лични рекорд је 6.64 метра, а она се за ову сезону припремала на Криту, као и Сара Лукић.

“Очекујем борбу за висок пласман, и скокове преко 6.50 метара”, била је кратка Гардашевићка.

Сара Лукић ове године показала је велики напредак, када је на неколико такмичења имала даљине преко шест метара, а њен најдаљи скок је 6.25 метара. Она је чланица Атлетског клуба Црвена Звезда, а тренира је Слободан Стојић.

“Драго ми је сто сам ове сезоне на време испунила норму. Задовољна сам досадашњим резултатима и једва чекам да скачем на Европском првенству где очекујем и нови лични рекорд”, рекла је Сара.

Скок у даљ на програму је трећег дана првенства, 13. јула од 12.20 сати.

Првог дана од 19.05 сати, ће на залетиште у дисциплини троскок изаћи Марија Стојадиновић. Марија се налази у АК Вожд, а њен тренер је Љубиша Гајић.  

“Моја очекивања су да на ЕП скочим свој лични рекорд,а самим тим ако то будем испунила имам шансе да уђем у финале. Лични рекорд ми је 12,95 метара и надам се да ћу коначно ове године прескочити 13 метара. Ако то будем испунила бићу презадовољна”, рекла је Марија.

Још једна чланица Ак Војводина Нови Сад, изборила је своје место у репрезентацији Србије на 3000 метара стипл. Зорана Грујић трчаће 11. јула у првој квалификационој групи од 17.55 часова. У финале пролазе првих пет такмичарки из сваке групе и пет најбржих по резултату.

„Имала сам одлицну сезону у у Америци на 3000 стипл иако сам нова у дисциплини циљ ми је финале и дацу све од себе да успесно представљам своју земљу”, рекла је пуленка тренера Драгане Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести