Пред ЕП у Берлину: Тамара Силашки и Маја Ћирић у трци за најбољим резултатима

Боје Србије на Европском првенству у Берлину у трци на 400 метара браниће две атлетичарке, Тамара Салашки и Маја Ћирић.
tamara silaski
Фото: Tamara Silaški, foto: European Athletics

За ово такмичење Тамара се припремала на Златибору, где је искористила прилику да се одмори и добро припреми за прву квалификациону трку у овој дисциплини.

„Пошто сам 2016. година била у финалу ЕП, свакако да сам од тог тренутка кренула да сањам о следећем степенику, а то је медаља. Међутим, ове године имамо већ три девојке које су трчале испод 51 секунд. Оно што ће ове године бити другачије, јесте то, што нисам истрчала довољно добар резултат за пролазак директно у полуфинале и првенство ћу кренути из квалификација. Знам да ће бити тешко, и спремна сам на две трке у два дана, и да се деси још једном то финале”, каже Тамара, и додаје да је размишљала чак и о одустајању са ЕП у Берлину.

Она каже да сезона није кренула како је планирано због мање повреде која се одужила.

„Повреда ми није дозволила да у првом делу сезоне истрчим бољи резултат, па смо морали престати са тркама у сред сезоне, како би тренирала и опоравила се, и ево успела да дођем до резултата од 52.26, и свакако да сам задовољна јер сам након треце трке на 53 секунде размисљала о одустајању од Европског првенства. Надам се проласку у полуфинале, где ћу дати све од себе за пласман међу осам најбољих. Конкуренција је никад јача, много девојака је ове године протрчало. Три девојке на резултату од 50 секунди. Доста девојака којима је 200 метара била примарна дисциплина су се одлуциле на промену и постизу боље резултате на 400 метара. Можда је то неки знак да и ја треба да се пребацим на 800 метара”.

Квалификације на 400 метара у женској конкуренцији на програму су другог дана такмичења, 08. августа од 11.30 часова.

Маја Ћирић одлучила се на припреме у Љубљани.

“Бићу задовољна са личним рекордом, а после од њега зависи и пролазак у полуфинале/финале. Свакако ће конкуренција бити јака, тако да ако услови буду оптимални испунићу своје циљеве”, била је кратка Маја.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести