Председник Светске бејзбол-софтбол конфедерације у посети Новом Саду

Председник Светске бејзболсофтбол конфедерације Рикардо Фракари је током дводневног боравка у Србији посетио Нови Сад у ком га је угостио градоначелник Милош Вучевић.
bejzbol
Фото: Град Нови Сад

Фракари је дошао у нашу земљу на позив Бејзбол савеза Србије, а његова посета је била и те како важна, посебно за наставак развоја бејзбола у Војводини.

На састанку је тема разговора била и дугогодишња идеја да се у Новом Саду коначно нађе локација за бејзбол комплекс, а Вучевић је показао јасну решеност и вољу да се ово питање коначно реши. Председник ВБСЦ је својим ауторитетом помогао нашем савезу и истакао да ће та организација финансијски подржати изградњу бејзбол терена.  Састанку су присуствовали Милан Зонић и Никола Вучевић, као представници БСС, као и члан Градског већа за спорт Новог Сада Огњен Цвјетићанин.

У другом делу посете делегација је обишла и Олимпијски комитет Србије, где је разговарано о будућој сарадњи с обзиром на то да је бејзбол 5 (нова дисциплина у бејзболу) примљен као спорт на будућим Олимпијским играма за младе у Дакару 2022. године. Идеја је да се помоћу нове дисциплине и наравно бејзбола као главног спорта, у будућности нађе решење за стално учешће на летњим Олимпијским играма.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести