Вучић са Шпановић и стрелцима: У Токијо по 12 медаља

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је јутрос светску шампионку у скоку у даљ у дворани Ивану Шпановић и чланове репрезентације Србије у стрељаштву, који су освојили медаље на недавно завршеном Европском првенству у Ђеру.
Sportisti kod predsednika/Tanjug
Фото: Tanjug

Вучић им је честитао на освојеним медаљама, нагласио да смо поносни на постигнуте резултате, истичући очекивање да ће српски спортисти на Олимпијади у Токију освојити 12 медаља.

Ивана Шпановић је Вучићу поклонила своју слику са освојеном златном медаљом, а стрелци су му уручили дрес са потписима репрезентативаца.

Фото: Tanjug

Председник се захвалио што су на најбољи начин представљали своју земљу и обећао даљу помоћ државе.

Вучић је рекао да ће држава учинити све да спортисти имају максималну помоћ и изразио наду да на ОИ у Токију могу да освоје 12 медаља, четири више него у Рију.

"Честитам на изванредним успесима. Сви ми који навијамо и волимо Србију поносни смо на вас. Ивана ми је рекла да је то за њу подразумевајуће, да је очекивала и да је то за њу нормално. Бритни Рис је четири године старија, видео сам у новинама да је Хаике Дрекслер скакала до 40, значи имамо још једно 12 година медаља", рекао је Вучић и додао да му је посебно драго што је освојено прво злато за Србију на Светским првенствима.

Председник је честитао и стрелцима и подсетио како смо сви били тужни када у Рију није освојена ниједна медаља.

"Уверен сам да ће све да се врати у Токију и помоћи ћемо као држава. У Рију сам прогнозирао осам медаља, верујем да ће стрељаштво као спорт који нам је у континуитету доносио медаље донети две-три у Токију. Молим све из Савеза да кажу шта је потребно да помогнемо да освоје две-три медаље у Јапану. Наш је циљ да са следећих Игара донесемо најмање 12 медаља и спремни смо да пружимо најбоље услове и помогнемо".

Вучић је подсетио да се награде спортистима исплаћују одмах.

"Не можемо да се поредимо са неким земљама, али онолико колико можемо драго нам је да помогнемо. Желимо вам много медаља које значе вама, али и нама. Светска, Европска, ОИ, ту се такмиче земље, видели сте шта су Немачка и Норвешка урадиле на ЗОИ".

Вучић је пожелео и стрелцима, да врло скоро, нада се и пре 2020, као што је планирано добију своју дворану, коју атлетичари већ имају.

"Може ли то да се убрза", питао је Удовичића, а потом питао да ли смо успешнији у гађању пушком или пиштољем.

Када је добио одговор да је пиштољ "јаче оружје" у шали је констатовао да смо прави "револвераши са Балкана" и пожелео да ускоро будемо најбољи на свету.

Фото: Tanjug

На пријему у Председништву Србије присуствовао је и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, председници Атлетског и Стрељачког савеза Веселин Јевросимовић и Ненад Путник.

Шпановићева је на Светском дворанском првенству у Бирмингему, освојила прву планетарну златну медаљу.

На Европском шампионату у Ђеру Србија је освојила шест медаља у сениорској и једну у јуниорској конкуренцији.

Сребрне медаље освојили су: Зорана Аруновић (пиштољ), Андреа Арсовић и Милутин Стефановић (микс пушком), Зорана Аруновић и Дамир Микец (микс пиштољем) и Дамир Микец, Димитрије Гргић, Душко Петров (мушки тим пиштољем).

Бронзане медаље освојили су: Бобана Величковић (пиштољ), Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Јелена Томић (женски тим пиштољем) и јуниорка Марија Малић (пушка).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести