Прековић: Успела сам да "раскрчим" пут, даћу све на ОИ

БЕОГРАД: „Драго ми је што сам ја та која је "раскрчила" пут и постане прва српска каратисткиња на Олимпијским играма”, изјавила је Јована Прековић.
jovana prekovic
Фото: Youtube Printscreen

Олимпијске игре у Токију почињу 23. јула а карате ће поред спортског пењања, сурфовања, скејтбординга, баскета 3x3 и БМX-а слободним стилом дебитовати на највећем спортском планетарном такмичењу.

Репрезентацију Србије ће у категорији до 61 килограма представљати актуелна шампионка Европе Јована Прековић.

"Срећна сам и надам се да ће све бити онако како сам замишљала", рекла је Прековић Тањугу.

Према њеним речима, пут до Токија није био нимало лак.

“Имали смо 26 квалификационих турнира за три године. Успела сам да одржим своје место на квалификационој листи и са златном медаљом у Поречу на Европском првенству ставим печат на моју норму и да са много самопоуздања одем у Токио”, рекла је Прековић и додала да јој је пауза услед пандемије коронавируса пријала.

"Успела сам да се опоравим након мукотрпног пута јер нисам била свесна тога шта се дешава око мене због јурњаве за олимпијским бодовима. Како је све стало, вратила сам се себи, пронашла себе, радила сам много и оно што је важно, не жалим ни за чим и даћу све од себе на Играма", каже Прековић и додаје да жељно ишчекује Игре у Токију уз поруку:

"Даћу све од себе и максимално ћу се потрудити да покажем све оно шта сам радила свих ових година", закључила је Прековић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести