Припреме стонотениске репрезентације за особе са инвалидитетом у Врњачкој Бањи

Стонотениска репрезентација Србије за особе са инвалидитетом била је недељу дана крајем октобра на припремама у Врњачкој Бањи.
pripreme stoni20
Фото: Dnevnik.rs

Биле су то због пандемије корона вируса прве припреме националног тима ове године у Србији. Од такмичења пре ових припрема наши стонотенисери са инвалидитетом имали су само један део екипног првенства државе, а они из Војводине су се надметали још и на покрајинском првенству. Услови у Врњачкој Бањи били су изванредни, како у хотелу „Фонтана“ где су били смештени, тако и у спортској хали „Владе Дивац“ и сви су се у томе сложили. На припремама је било 27 играча и играчица (шест жена у колицима, девет мушкараца у колицима и 11 стојећих мушкараца). Са њима су радили тренери Лазар Куртеш, Светислав Димитријевић, Дејан Оклобџија и Влада Живковић. Са репрезентативцима су још били и асистенти Нада Микашевић, Ивана Петковић, Споменка Ћурић и Валерија Ђокић, који су били задужени да помогну у току тренинга, али и приликом боравка у хотелу.

Фото: Dnevnik.rs

Савезни тренер Лазар Куртеш је истакао да је амбијент у којем су одржане припреме био на светском нивоу и да је веома задовољан оним што је урађено у Врњачкој Бањи.

Фото: Dnevnik.rs

- Играчи и играчице су се у таквом амбијенту веома добро осећали. Не знам шта је било боље, да ли услови које смо имали у хотелу или они у дворани у којој смо тренирали. Имали смо све што смо пожелели у хотелу и захвалујемо се нашем спонзору што нам је све то омогућио. Хала је отприлике величине оних у којој се играју велика такмичења, а то је веома важно како би играчи  могли да осете тај велики простор. Наиме, већина наших стонотенисера и стонотенисерки тренира у много мањим салама. Такође, мотивација је била на високом нивоу и верујем да су амбијент и услови утицали да они тако тренирају и да се, пре свега, добро осећају. Надам се да ће бити прилике да се у Врњачкој Бањи чешће окупљамо и да на неки начин ово место постане центар за припреме параолимпијске репрезентације - казао је Лазар Куртеш.

Фото: Dnevnik.rs

Освајач бронзаног одличја на Параолимпијским играма у Рију Митар Паликућа већ је имао прилике да прошле године борави на репрезентативним припремама у Врњачкој Бањи.

- Врло сам задовољан условима и радом, као и прошле године. Ово је била прилика за неке нове играче да се упознају са нашим тренинзима и да што више заволе стони тенис, како бисмо добили нове репрезентативце. Имали смо добре услове и у хотелу и у сали.. У овом хотелу бисмо могли да организујемо и обимније припреме, чак са играчима из иностранства – сложио се Митар Паликућа са тренером Куртешом.

Он је додао и да су током припрема испоштоване све мере које је прописао кризни штаб.

Фото: Dnevnik.rs

Златна параолимпијка из Рија Борислава Перић Ранковић је, такође, задовољна одрађеним припремама с обзирмо на ситуацију везану за пандемију.

- Нисмо имали много могућности да тренирамо са другим клубовима осим да играмо на турнирима, па су нам ове припреме добро дошле као вид провере. Верујем да су и другим, нарочито новим, играчима користиле како би видели колико су и да ли су напредовали, а имали су прилику и да нешто науче од нас искуснијих. Део репрезентације је крајем фебруара и почетком марта био у Пољској, али су нам ово прве припреме у Србији. У Врњачкој Бањи тренирају играчи из Пријепоља, Ниша, Лесковца, Крагујевца, Чачка, Смедерва, Београда, Зрењанина и ми из Новог Сада - казала је Борислава Перић Ранковић.

Фото: Dnevnik.rs

Борослава се захвалила Драгољубу Збиљићу, који је репрезентативцима омогућио боравак у свом хотелу „Фонтана“, а чија је фирма „Енерготехника Јужна Бачка“ генерални спонзор клуба у ком она тренира заједно са Митром Паликућом. Сви репрезентативци, као и тренери, те асистенти презадовољни су условима у хотелу „Фонтана“ и хали „Владе Дивац“, захвални су како прељубазном особљу, тако и власнику хотела, који им је обезбедио потребан комодитет и како су, сами истакли, једва чекају да поново дођу у Врњачку Бању.

Текст и фото: Г. Маленовић

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести