Проглашени најбољи спортисти града Новог Сада

Атлетичарка Ивана Шпановић и одбојкаш Вук Тодовровић, чланови Војводининих екипа проглашени су за најбоље спортисте Града Новог Сада у избору Спортског савеза града Новог Сада (ССГНС).
Ф. Бакић/најбољи спортисти града Новог Сада
Фото: Ф. Бакић/најбољи спортисти града Новог Сада

Шпановићева је освојила титулу најбоље скакачице у даљ у дворани, док је Тодоровић на Европском првенству са репрезентацијом Србије освојио златну медаљу.

„Ово је 45 избор најбољих и најуспешнијих спортиста града, који је започела СОФКА, потом преузео САНС, а сада наставио ССГНС. Наградили смо спортисте у девет дисциплина, као и две специјалне награде. У односу на раније године, направили смо помак – доделићемо ваучере за суплементе у износу више од милион динара. Спортисти Новог Сада су и ове године имали запажене резултате, на шта смо поносни. Захвалио бих се и привредним субјектима који несебично им помажу у томе. Ништа не би било од тога да Град не стоји иза њих. Нови Сад издваја директно више од 400 милион динара за око 500 клубова и 25 савеза, али и на одржавању спортских дворана. Без свега тога не би ни било резултата које с поносом носимо са собом – рекао је између осталог председник ССГНС Владимир Шишка.

У категорији спортиста са инвалидитетом за најбољу је и ове године проглашена стонотенисерка Борислава Перић –Ранковић, чланица Стонотениског клуба „Спин“.

Најбоља женска екипа у 2019 години је екипа Стонотениског клуба „Нови Сад“, док је титула у мушкој конкуренцији припала Одбојкашком клубу „Војводина“. За најбољи клуб у целини проглашен је Рукометни клуб „Војводина“. Најуспешнији тренер ове године је Владимир Јовичић из Универзитетског џудо и самбо клуба „Славија“, а најбоља новосадска јуниорка је Надежда Петровић из истог клуба. Најуспешнији јуниор је рукометаш „Војводине“ Лука Роган.

Од пре две године, Градски спортски савез Новог Сада додељује и специјалне награде за спортске успехе у оним категоријама где нису мерљиви резултати. Овогодишњи добитници тог признања су Аеро клуб „Нови Сад“ и Баскет екипа 3x3 Новог Сада. Присутнима се обратио и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

Фото: Град Нови Сад/Никола Салатић и Огњен Цвјетићанин

„Наши спортисти су у години на измаку показали квалитет и на најбољи начин репрезентовали Нови Сад. Град ће наставити да подржава спорт, трудимо се да обухватимо што више клубова и да им будемо прави сервис. Једино што од клубова тражимо да се омасовљавају и да остварују што боље резултате. Нови Сад је познат као град у којем стасавају, живе и раде спортисти који постижу значајне резултате, и носиоци су шампионских, светских, европских и државних титула. Потрудили смо се да им омогућимо добре услове за тренирање, Град Нови Сад је ове године определио више од 400 милиона динара за спорт, како би подржали што већи број клубова, а обезбедили смо и додатна средства за припреме спортиста за Олимпијске игре у Токију. Честитао бих свим добитницима и пожелео им да у наредној години буду бољи од претходне. Учесницима Олимпијских игара бих пожелео много успеха у завршном циклусу и да извуку максимум у Токију – нагласио је Цвјетићанин.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести