Проглашени најуспешнији спортисти у Сенти

СЕНТА: Најбољи спортисти општине Сента за 2018. годину проглашени су у организацији Спортског савеза, на свечаности приређеној у Дому културе. Иако је Сента мала варош, председник Спортског савеза Роберт Бицок истакао је да спортисти нижу успехе и проносе име града широм света.
1
Фото: Dnevnik.rs

Дугогодишњем истакнутом атлетичару, тренеру, атлетском судији, спортском прегаоцу, документаристи и хроничару, који је објавио 32 књиге из историје спорта, Ласлу Таборошију из Сенте признање за животно дело уручио је председник сенћанске општине Рудолф Цегледи.  

Признања најбољима у свим узрастима у олимпијским и неолимпијским споровима уручили су председник и секретар Спортског савеза Роберт Бицок и Игор Сегедински.

У олимпијским спортовима у сениорској конкуренцији лауреате су пливач Себастијан Сабо и атлетичарска Чила Шоти, код млађих сениора Марко Суботић (кајак) и Агибел Фењвеши (атлетика), код јуниора Ева Барта (кајак) и Адам Катона (рвање), код кадета Марио Вуковић (рвање) и Елизабета Нађ Мељкути (кајак), код пионира Небојша Ивић (атлетика) и Адриана Вилагош (атлетика) и код млађих пионира Дејан Беркец (рвање) и Вираг Бачи (атлетика).

У неолимпијским спортовима најуспешнији су у сениорској конкуренцији  Давид Касаш (савате) и Ева Халаши Бајић (кик бокс), млађа сениорска Валентина Кери (кик бокс), кадет Даниел Шарњаи (кик бокс), а у пионирском узрасту Криштоф Кинче (шах) и Жанет Блашко (кик бокс).

За најбољи клуб проглашен је Рвачки клуб Сента, а признања су понели још чланови кајакашке посаде  млађих пионира у четвороседу КК Тисин цвет и кадетска екипа ФК Сента. За тренера године проглашен је тренер рвача Сенте Ласло Зерге

Добитници посебних признања за изузетне спортске резултате су: фудбалер Чикаого Фајера и најбољи стрелац америчке МЛС лиге Немања Николић, репрезентативац у рвању и освајач бронзане медаље на Светском првенству Виктор Немеш и тениски интернационалац и члан репрезентације Србије у Дејвис купу Ласло Ђере.

Минутом ћутања одата је почаст недавно преминулим истакнутим спортским радницима Андрашу Богнару и Чаби Ђереу.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести