Пројекат Олимпијског комитета и Чиготе 

ЗЛАТИБОР: У наставку реализације пројекта "Олимпијско срце", у Чиготи на Златибору бораве две рукометашице које су с репрезентацијом бивше Југославије освојиле сребрну медаљу на Олимпијским играма у Москви 1980.године Веселинка Петровић и Славица Томићевић.
oks
Фото: OKS

И даље виталне и активне, некада су биле противнице у утакмицама својих клубова из Ниша и Београда, да би у репрезентацији биле нераздвојне, а ових дана,опет заједно на Златибору у дугим шетњама и рекреацији.

Обе су презадовољне што је Олимпијски комитет у сарадњи са Специјалном болницом Чигота организовао акцију "Олимпијско срце".

"Нисам очекивала да су се људи сетили нас после толико времена и стварно сам захвална Олимпијском комитету што су се сетили спортиста који су пре много година нешто учинили за ову државу. Желела бих да захвалим комплетном особљу Чиготе на изузетној љубазности. Имали смо и комплетан здравствени преглед, након ког смо добили потребну терапију.Радимо вежбе, шетамо, идемо на базен сваки дан.Искрено, одавно нисам овако уживала", прича Веселинка Петровић.

Презадовољна је и Славица Томићевић, некадашња рукометашица београдског Радничког, у то време троструког шампиона Европе.

"Одушевљена сам боравком у Чиготи. Сви су љубазни, услужни, услови су јако добри. Ја имам проблема с лумбагом. Сваки дан идем на терапије и већ ми је сигурно за 50 одсто боље него кад сам дошла. Једноставно,презадовољна сам и хвала Олимпијском комитету", истиче Томићевићева.

Олимпијски комитет Србије и Специјална болница Чигота као партнери на овом пројекту од априла прошле године на годишњем нивоу обезбеђују услугу смештаја и рехабилитације у центру Чигота на Златибору за 24 заслужна олимпијца и спортиста - носиоца националних признања, у старосној доби преко 65 година. 

Пројекат траје до Олимпијаде Токио 2020, а 72 заслужних спортиста ће добити медицинску помоћ и негу.

"Пројекат 'Олимпијско срце' има за циљ да пружи подршку бившим олимпијцима и спортистима - носиоцима националних признања. Програм подршке се односи на спортисте који су се нашли у изазовним животним ситуацијама и којима су медицинска помоћ и брига неопходни. Све услуге које постоје у Чиготи су им на располагању. Од медицинских услуга,физикалне терапије и свих дугих неопходних третмана које Чигота може да им пружи", каже руководилац маркетинга и продаје СБ Чигота Зоран Ристановић.

Он подсећа и да је Чигота и ранијих година била сарадник Олимпијског комитета кроз припреме спортиста на Златибору.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести