Пројекат „Унапредимо спорт у Војводини“ почео састанком у Кикинди

Кикинда/Нови Сад: Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста одржао је, у Кикинди, први радни састанак у оквиру пројекта „Унапредимо спорт у Војводини“, чији је циљ да се локалним самоуправама и спортским савезима представе механизми подршке покрајинских и републичких институција и могућности да се ти ресурси искористе на најбољи могући начин, како би се услови за спорт подигли на виши ниво.
Kikinda_01
Фото: Покрајинска влада

Састанку, чији је домаћин био Град Кикиндa, присуствовали су, поред градоначелника Николе Лукача, и представници општина Бечеј, Нови Бечеј, Житиште и Нова Црња задужени за спорт, као и представници територијалних гранских савеза.

Ресорни секретар Дане Баста рекао је да спорт у Војводини доста добро функционише, али да још увек има места за напредак, те да ће се надлежене институције томе посветити у наредном периоду.

''Циљ је да систем спорта у локалним самоуправама комплетно уредимо у складу са нормативним актима из области спорта, како би се спорт развијао на што транспарентнији и квалитетнији начин. Улога Министарства омладине и спорта и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину је свакако од посебног значаја за унапређење целог система спорта. Наравно, и на овај начин желимо да дамо допринос како би се обезбедили што бољи услови за бављење спортом деце у школама, рекреативаца и врхунских спортиста“, казао је Дане Баста.

Градоначелник Никола Лукач рекао је да је Кикинда град спорта, а да би се тај епитет сачувао, неопходна су улагања у инфраструктуру, капацитете, како би се на спортске терене привукао што већи број деце.

''Изнели смо своје предлоге, сугестије, како да спортски колективи и територијални спортски савези додатно могу да помогну и имплементирају одређене сугестије Покрајинског секретаријата и да све ове идеје покушамо у наредном периоду да ставимо у локалне стратегије које ће бити део националне стратегије спорта за наредних десет година'', навео је Лукач.

Представници Покрајнског секретеријата за спорт и омладину ће у наредном периоду одржати још десет радних састанака широм Војводине, како би се предстваници градских и општинских администрација и спортских савеза детаљније упознали са стањем и функционисањем спорта на локалном нивоу и са погодностима које нуде институције.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести