Прва лига Србије у боксу: Дерби оправдао очекивања

У прелепом амбијенту новоотворене спортске хале Петроварадин у којој је први пут одржан боксерски меч, фаворит из Лознице славио је против домаће Војводине – 12:4.
Milosav Savic nokautira Stefana Panica 2
Фото: Милосав Савић нокаутирао Стефана Панића, фото: Б. Милић

Љубитељи племените вештине могли су да уживају у добрим борбама два пријатељска клуба. Борбе које су виђене оправдале су епитет дербија, где су већина од њих биле неизвесне до самог краја. Оно што публика највише воли, виђена су два нокаута у режији домаћег такмичара Милосава Савића у категорији до 75 кг и госта Вељка Ражнатовића до 91 кг, коме је ово иначе био први лигашки меч, пошто се посветио професионалном боксу.

Милосав Савић победио је капитена Лозничана и репрезентативца Србије Стефана Панића после серије снажно задатих удараца. Панић се нашао на поду, чиме је судија у рингу високо подигао руку Савићу. Ражнатовић је победио Николу Кнежевића, који се наметнуо добрим борбама на Првенству Војводине. Очито да сада није био у одговарајућој форми, те га је снажним ударцем Ражнатовић послао на под и тиме потврдио сигурну победу Лозничана.

Вељко Глигорић је оправдао епитет репрезентативца из редова Војводине, показавши да је најбољи у категорији до 56 кг. Остала је жал за младог репрезентативца Србије Ненада Момирског који је доминирао над Милошем Јанковићем и био убедљиво бољи до тренутка повреде. Лекарском одлуком прекинут је меч, па је Јанковић однео победу. Лозничанин Војин Вујошевић, после дуже паузе, вратио се у ринг и у неизвесној борби савладао младог репрезентативца Губаша.

После меча директор Новосађана Милорад Рељић је истакао да је Војводина наставила препород бокса не само у Покрајини, већ и у Србији, а за то је доказ велики број присутних гледалаца у сали у Петроварадину, али и широм наше земље.

„Сматрам да је потез БСС, с председником Ненадом Боровчанином на челу, да се обнови Прва лига Србије пун погодак, поготово што је клубовима много олакшано преузимањем трошкова службених лица и превоза. Војводина је у овом мечу наставила зацртану политику да што више Новосађана наступи за нашу екипу. Поред Крстина, ту је и Савић, који се показао изванредним борцем, који овом победом куца на врата репрезентације, као и Јовановић. Штета је то што је Војводину у прва два меча у плановима омеле повреде боксера. Буквално Нистор и Момирски имали су борбе под контролом, али их је повреда оставила без бодова“, рекао је директор Новосађана.

Ј. Галић

ВојводинаЛозница 4:12

ПЕТРОВАРАДИН: Спортска хала Петроварадин, гледалаца: 500, судије: Јаковљевић (Петровац на Млави), Сарић (Крагујевац), Дамњановски (Чачак), Ђуричић (Ваљево) и Крстин (Зрењанин).

Резултати по категоријама - до 56 кг: Глиголирић - Бољковац 2:0 (РСЦ/2), до 60: Момирски - Јанковић 0:2 (РСЦ/2), до 64: Шаћири 0:2 (бб), до 69: Губаш - Вујошевић 0:2 (0:3), до 75: Савић - Панић 2:0 (РСЦ/1), до 81: Јовановић - Шумарац 0:2 (0:3), до 91: Кнежевић - Ражнатовић 0:2 (КО/2), преко 91: Крстин - Бабић 0:2 (РСЦ/1).

Раднички (Бг) – Металац     4:12

Раднички (КГ) – Наисус      10:6

Војводина – Лозница           4:12

1. Металац        2      2      0      0      24:8  4

2. Раднички (К) 2      2      0      0      20:12        4

3. Лозница         2      1      0      1      16:16        2

4. Раднички (Б)  2      1      0      1      14:18        2

5. Наисус            2      0      0      2      12:20        0

6. Војводина      2      0      0      2      10:22        0

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести