Прваку Европе у рвању Кристијану Фрису уприличен пријем у Сенти 

СЕНТА: За првака Европе у рвању грчко римским стилом Кристијана Фриса и репрзентативце Србије из Сенте приређен је пријем у овдашњој Скупштини општине.
rvaci sentа
Фото: Dnevnik.rs

На великом успеху Фрису су честитали председник сенћанске општине Рудолф Цегледи, члан Општинског већа за спорт и омладину Данило Попов, председник Спортског савеза општине Сента Роберт Бицок и представници Рвачког клуба Сента, у коме је поникао. На пријему су били и рвачи репрезентативног формата из ове потиске вароши Виктор и Мате Немеш, Петар Бало и Тамаш Нађ.

Председник општине Цегледи је истакао да су Фрис и други мајстори струњаче достојно репрзентовали Сенту на Европском првенству, доприневши добром гласу ове вароши у земљи и свету. Цегледи је изразио наду да ће РК Сента и даље бити расадник талената и да ће се град и убудућности поносити рвачима.

Фрис је нагласио да је успех у Новом Саду дошао као плод дугогодишњег марљивог рада и одрицања.

Захвалио бих се Министарству омладине и спорта, Рвачком савезу Србије и свим људима који су били уз мене, јер без њих сигурно не бих могао да остварим овај резултат. Драго мије што сам после 28 година освојио златну европску медаљу за Србију (Кристијан Фрис)

“Захвалио бих се Министарству омладине и спорта, Рвачком савезу Србије и свим људима који су били уз мене, јер без њих сигурно не бих могао да остварим овај резултат. Драго мије што сам после 28 година освојио златну европску медаљу за Србију“, рекао је Фрис.

Фрис је европску титулу и златну медаљу освојио после искуства и бројних медаља освојених у јуниорској и сениорској конкуренцији на међународној сцени. Иако има 33 године, уверен је да још није рекао све на струњачи.

“Настављам даље, следећи циљ је Олимпијада у Токију , где желим да освојим медаљу. У Пролетеру сам од 2004. године, породица је у Сенти за коју сам везан, јер сам ту започео каријеру и почео да освајам медаље, али у Зрењанину су већ дуже време најбољи услови за рад и постизање врхунских резултата. Остајем на струњачи сигурно до Токија, циљ ми је олимпијска медаља, а после ћемо видети“, рекао је Фрис.

Данило Попов сматра да је локална самоуправа Сенте максимално подржава спорт.

“Резултат који је постигао Кристијан Фрис је плод добре традиције и пре свега стручног рада, а ми смо у обавези да такав рад подржавамо“, нагласио је Попов. 

Текст и фото: М. Митровић      

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести