ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ ОДРЖАНО У БЕОЧИНУ: Титуле за Ђиласа и Максути

Првенство Војводине у стоном тенису за све четири узрасне категорије одржано је минулог викенда у Беочину.
s
Фото: Најбољи сениори: Орос, Ђилас, Богнар и Бенке са председником СТСВ Миланом Станићем, фото: СТСВ

Учествовало је преко 200 такмичара и такмичарки из свих војвођанских клубова.

Код сениора појединачно су титуле припале Немањи Ђиласу, члану Баната и Анети Максути, чланици Новог Сада. Ђилас је у финалу савладао Андраша Ороса из Темерина са 3:1, а Максутијева је била боља од клупске другарице Тијане Јокић са 3:0. Бронзе код сениора узели су Бенце Богнар (Спартак) и Акош Бенке (ТСЦ), а код сениорки Радмила Томињак (Панонија) и Сара Радек (Нови Сад).

Фото: Неманја Ђилас, фото: ССВ
Фото: Анета Максути, фото: СТСВ

Код дублова злата су припала Ђиласу и Саши Јанковићу (Детелинара), који су у финалу са 3:1 савладали Стефана Костадиновића и Бенце Богнара (Спартак), те Максутијевој и Јокићевој, које су биле боље од Радекове и Томињакове. Бронзе су код сениора припале дубловима Орос/Бенке и Жарко Ђурђев (Галадска)/Никша Мартиновић (Ћурић), а код сениорки Светлана Сладечек (Славија 96)/Теодора Гојков (Вршац) и Јана Хавела (Банат)/Данијела Вукшић (Униреа). У миксу су титулу узели Мартиновић и Томињакова, који су у финалу савладали Ороса и Радекову са 3:2. Бронзе су припале Стефану Радоњићу (Милениум) и Гојковој, Богнару и Хавели.

Фото: Најбоље сениорке: Јокић, Максути, Томинјак, Радек са генералним секретаром СТСВ Мирјаном Петровић, фото:СТСВ

Код јуниора блистали су Орос и Радекова. Андраш Орос, члан Темерина, освојио је злато појединачно савладавши у финалу Владимира Пандуревића (Спартак) са 3:0. Бронзе су припале Бориславу Рајићу (Академија 2018) и Вањи Гергинову (Нови Сад). У дублу су Орос и Пандуревић узели титулу савладавши у финалу Немању Марковића (Спартак) и Стефана Радоњића (Милениум) са 3:0. Бронзе су узели дублови Павле Пуцаревић/Борислав Рајић (Академија 2018), те Новак Загорац (Академија 2018)/Саша Драгин (Спартак). Код јуниорки славила је Теодора Гојков, чланица Вршца, која је у финалу са 3:1 савладала Сару Радек из Новог Сада. Бронзе су отишле у руке Сариним клупским другарицама Јелени Бајић и Слађани Кнежевић. Радек је освојила злато и у дублу са клупском другарицом Кнежевићевом. Њих две су у финалу победиле клупске другарице Веду Милев и Јелену Бајић са 3:0. Бронзе су припале дубловима Жофија Шарок/Барбара Болок (Тамерин) и Јана Хавела (Банат)/Данијела Вукшић (Униреа). Радекова је у миксу са Стефаном Радоњићем (Милениум) освојила титулу и у миксу. Њих двоје су у финалу савладали Ороса Вукшићеву са 3:0. Бронзе су освојили Борислав Рајић/Маја Вањо (Славија 96) и Саша Драгин/Маша Бошковски (Нови Сад).

Давид Чапанда (Селенча) најуспшнији је у млађим категоријама, јер је освојио злато у категорији кадета појединачно и у дублу, те у дублу у млађим кадетима и сребро у категоји млађих кадета.Чапанда је у финалу код кадета у финалу савладао Луку Драгина (Спартак) са 3:0. Бронзе су припале Игњату Јаковљеву (Нови Сад) и Кристијану Трусини (Селенча). У дублу су Чапанда и Кристијан Трусина из Селенче узели злато савладавши Јаковљева и Бранка Драгољевића из Новог Сада са 3:2. Бронзе су узели Василије Вуков/Оливер Бата из Спартака, те Дориан Тот (Ада)/Драгин (Спартак). Код млађих кадета титула је припала Бранку Драгољевићу (Нови Сад), који је у финалу победио Чапанду са 3:2. Бронзе су освојили Доминик Егри (ТСЦ) и Марио Бањаш (Галадска). У дублу је злато припало Чапанди и Драгољевићу који су у финалу надиграли Егрија и Ноела Николова (ТСЦ) са 3:0. Бронзе су освојили Михаи Даља/Алекс Туркоње чланови Рапида и Марко Михајлов (Банат)/Бањаш.

У финалу две клупске другарице из Славије 96 код кадеткиња успешнија је била Маја Вањо победивши са 3:2 Хану Балаж. Бронзе су припале Дејани Драгољевић (Нови Сад) и Емили Миул (Рапид). Балажова и Драгољевићева су славиле у дублу савладавши Милицу Ковачевић (Селенча)/Слађану Кнежевић (Нови Сад) са 3:2. Бронзе су припале дублу Лола Зељковић (Банат)/Дуња Тодоровић (Нови Сад) и Теодора Хорват/Ана Ленђел из ТСЦ-а. Емили Миул је била најуспешнија код млађих кадеткиња, пошто је у финалу победила Теодору Хорват (ТСЦ) са 3:0. Бронзе су припале Викторији Јорги (Банатул) и Хани Варга (Чока). У дублу злато је припало Хорватовој и Карини Ађански (ТСЦ), које су у финалу савладале Миулову и Сару Трифон (Рапид) са 3:0. Бронзе су припале Наталији Качавенди/Мирни Ђукић из Змајева и Јанки Прасбургер (ТСЦ)/Николини Станић (Нови Сад).

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести