Први дан ЕП-а за млађе сениоре у рвању: Сви наши испали

Првог дана надметања на Европском првенству у рвању за сениоре до 23 године, које се одржава у новосадском Спенсу, на програму је било пет категорија у грчко-римском стилу, а српски борци се нису баш прославили.
dickov zarko 1
Фото: Жарко Дицков подбацио, фото: Дневник

Ниједан наш рвач није обезбедио борбу за медаљу. Себастијан Коломпар (55 килограма) и Миљан Ђукановић (63) победили су у првим борбама, да би затим испали у следећем колу. Андрија Лука Малетин, Жарко Дицков и Бобан Живановић испали су у првом колу.

„Програм је почео са две победе Коломпара и Ђукановића и очекивало се да наставе у том ритму. Коломпар, који је био један од узданица бар за бронзанму медаљу, добро се супротставио Румуну Титу, али је до краја изгубио. Бобан Живановић је био наша највећа узданица првог дана и највеће разочарање, где је кондиција пресудила у мечу са Румуном да не прође у полуфинале. Такође и Дицков је тотално подбацио, тактички је лоше одрвао иако је у првој рунди био доминантан, да би физички пао у другој рунди. Малетин је јуниор, има 19 године, и нико од њега није очекивао да оствари добар резултат“, рекао је селектор српских рвача Милорад Докманац.


Сутра прва финала

Званично отварање ЕП, иако су борбе већ почеле, је сутра у 16.45. Такмичење ће отворити покрајински секретар за спорт и омладину и председник Организационог одбора Владимир Батез. Како је најављено, присуствоваће највиши званичници Министарства омладине и спорта, Светске рвачке федерације, Европске рвачке федерадије, Олимпијског комитета Србије и други.

Прве финалне борбе су на програму сутра од 18 часова.


Сутра на струњачу излазе борци у пет категорија: 60, 67, 72, 82 и 97. Од наших рваће Дејан Петровић у квалификацијама против Бугара Ива Красимирова (60), а највећа наша узданица Себастијан Нађ састаће се са Бугарином Нестаром Недковом Несторовим (67). У осмини финала бориће се Алекса Ерски (72) против Јермена Хранта Калачјана, док ће из квалификација кренути Бранко Ковачевић (82) против Белоруса Станислава Сафаренка. У категорији до 97 килограма Борис Петршић изаћи ће у квалификацијама на мегдан Арвину Аартину Саволаинену из Финске.    

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести