Радивој Ћирпанов: Вишебој зачинио успешну сезону 

На новосадском стрелишту одржано је такмичење у гађању пушкама и пиштољима малог и великог калибра, у организацији Стрељачке дружине „Радивој Ћирпанов“, под називом - Стрељачки вишебој.
СД Радивоје Ћирпанов/Све више младих на ватреној линији
Фото: СД Радивоје Ћирпанов/Све више младих на ватреној линији

Овим догађајем Новосађани су обележили најуспешнију сезону у историји свог постојања. Догађај је финансиран је и подржан средствима из буџета Града Новог Сада, а циљ је да се анимирају грађане који су заинтересовани за овај спорт да се опробају и упознају различите стрељачке дисциплине.

На ватрену линију изашло је двадесет стрелаца, којима хладно време није било препрека, а најмлађи су имали дванаест година. Сви учесници добили су прилику да током децембра месеца имају промотивне тренинге.

СД „Радивој Ћирпанов“ основана је 1977. године. У свом вишедеценијском раду дружина је формирала неколико генерација стрелаца, судија и тренера, па се у свом раду ослања искључиво на сопствени кадар. Највећи успеси постигнути су под руководством тренера Слободана Николића, када су чланови дружине освајали медаље у свим узрасним категоријама, у екипном и у појединачном пласману.

Највише успеха Дружина је имала у дисциплини војничка пушка, у којој је освојено највише медаља, а тројица чланова били су прваци државе. Гађање војничком пушком је најстарија спортска дисциплина у Србији, а СД „Радивој Ћирпанов“ је једини представник Новог Сада у овом такмичењу и већ годинама у назад фаворит на такмичењима.

- Жеља  нам је да формирамо нову генерацију стрелаца, са акцентом на млађе узрасне категорије, на коју ћемо пренети наше знање и искуство - рекао је потпредседник Дружине и актуелни државни шампион у дисциплини војничка пушка Милан Јагњић. - Захваљујући помоћи Града Новог Сада у финансирању овог догађаја, искористили смо историјски успех Дружине као позитиван импулс за промоцију Дружине и стрељаштва у Новом Саду. С тим у вези одлучили смо да за крај ове успешне године организујемо такмичење Стрељачки вишебој у циљу омасовљења и анимирања што већег броја заинтересованих за овај спорт.

М. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести