Радничке спортске игре: Бечејци опет домаћини

Следећа, 12. Олимпијада радника спортиста Војводине одржаће се идуће године у два Бечеја, банатском и бачком, па је разумљиво што се домаћини полако припремају за  спортско-рекреативну фешту и велики организациони изазов.
becej crkva
Фото: Dnevnik.rs

Одржана су у Бечеју три такмичења купа Војводине у оквиру Радничких спортских игара, одбојци за мушкарце, спортском риболову и шаху, а идућег викенда ће Нови Бечеј бити домаћин у бич волеју.

Последњег августовског викенда на писти уз Велики бачки канал, пре ушћа у Тису, такмичили су се спортски риболовци у екипној и појединачној конкуренцији. Прво место у екипној конкуренцији освојила је Репрезентација општине Кањижа са упецаних 1.785 грама рибе, друга је била бечејска екипа ЏУ-Флора (655), а трећа репрезентација општине Србобран (542). У појединачној конкуренцији победио је Жолт Бевиз из Кањиже, друго место освојио је Србобранац Бранислав Чобанов, а трећи је био Игор Секулић из Бечеја.

Првог септемабарског викенда Бечејци су били домаћини одбојкашима и шахистима. Како селекција НИС Нови Сад није допутовала, преостале три одбојкашке екипе су међусобним разигравањем забележиле следеће резултате: Репрезентација општине Жабаљ – Репрезентација општине Кикинда 0:2 (20:25, 27:29), Синдикат Просвета Суботица - Репрезентација општине Жабаљ 2:1 (23:25, 25:13, 15:9) и Синдикат Просета Суботица – Репрезентација општине Кикинда 2:0 (25:20, 25:17). Суботичани су као прваци визирали пут на 12. СОРВ идуће године, други су били Кикинђани, а трећа је екипа из Жабља.

Шаховско такмичење је било још десеткованије. Нису допутовали Просвета из Сремске Митровице и Савез инвалида рада из Жабља, па су преостале четири екипе у међусобним мечевима одредиле коначан пласман. Са девет освојених поена екипни првак је НИС – РН Панчево, Репрезентација општине Србобран је освојила поен мање, са истим бројем поена (3,5) трећепласирана је екипа Геронтолошког центра Суботица, а домаћин Репрезентација општине Бечеј је последња.       

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести