Радојичић с атлетичарима: Маратон и позитивне ствари побеђују

БЕОГРАД: Градоначелник Београда Зоран Радојичић примио је у Старом двору атлетичаре из Кине, Африке, Европе и Сједињених Америчких Држава, госте 32. Београдског маратона, међу којима је био и чувени дугопругаш и овогодишњи промотер маратона Пол Тергат.
zoran radojicic maraton
Фото: Tanjug (Vuk Belić)

Радојичић и директор Београдског маратона Дејан Николић разговарали су с гостима и пожелели им срећу на сутрашњем маратону, леп провод у Београду и успомене које ће пренети својим пријатељима.

Позитивне слике које шаљемо из Београда, позитивна енергија и догађаји, срећом побеђују негативне поруке које смо недељама и месецима такође слали из Београда. Поруке које су говориле о демонстрацијама, о несигурности, тензији и агресији. Још једном наглашам, позитивне слике и позитивне ствари, које, дубоко верујем, побеђују. Да побеђују показује и то да ће на овом маратону сутра бити 3.000 страних тркача. Они су дошли у Београд јер знају да је то град који обезбеђује гостопримство и у коме се већ 32. пут одвија сјајан маратон, рекао је Радојичић новинарима после разговора с атлетичарима.
Београд ће сутра угостити 28.000 учесника, а градоначелник је рекао и да маратон шаље поруке које популаришу спорт, здрав живот, а овогодишњи промовише и доброчинство, као и екологију.

Данашњи гости су рекли да су импресионирани Београдом, да је диван град и да их радује гостопримство које им пружа. Говорили су о важности спорта, колико спорт зближава људе и о томе колико су спорт и здрав живот важни. Посебно је Пол Тергат, који има 13 медаља са олимпијских игара и светских првенстава, нагласио колико деца данас играју игрице и да је свака порука да се баве спортом значајна, рекао је Радојичић који се на крају разговора сликао с гостима и заставама Кине и Кеније.

Београдски маратон одржава се сутра од 10 сати.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести