Ристић шампион света МК пушком, екипи бронза

СИДНЕЈ: Српски репрезентативци настављају низ медаља на Светском првенству у парастрељаштву у Сиднеју. Шестог такмичарског дана „погођени“ су злато и бронза.
draganristic-1.mesto-arhiva
Фото: Dragan Ristić, foto: SSS

Драган Ристић је тријумфовао у гађању малокалибарском пушком из лежећег става у категорији СХ2, док је екипа Србије у овој дисциплини, у којој су уз Ристића били Здравко Савановић и Дејан Јокић, освојила треће место. Подсетимо, пре два дана исти овај састав је одбранио титулу првака света у гађању ваздушном пушком из лежећег става, а Ристић је појединачно био други.

Драган Ристић је у финале ушао са осмог места у квалификацијама, а до злата је дошао у узбудљивој завршници. Другопласирани Украјинац Виталиј Плакушчји је за нашим стрелцем заостао минималан један десети део круга. На тај начин Ристићу се „вратила срећа“, јер у уторак је ваздушном пушком злато изгубио за 0,1 круг.

У појединачном пласману, наша друга два стрелца Здравко Савановић и Дејан Јокић су заузели 19, односно 25. место.

Данас се такмичио и Ласло Шурањи у елиминацијама МК пушком из лежећег става у категорији СХ1. Погодио је 595,8 кругова и пласирао се у сутрашње квалифиакције.

Фото: Ekipa Srbije, foto: SSS

МК пушка лежећи, категорија СХ2, мешовита конкуренција: 1. Драган Ристић (Србија) 246,8, 2. Виталиј Плакушчји (Украјина) 246,7, 3. Фил Иглшејм (Ирска) 224,5... Квалификације: 1. Васил Ковалчук (Украјина) 614,5, 2.Мекена Дејл (САД) 613,3, 3. Плакушчји 613,2... 8. Ристић 610,5... 19. Здравко Савановић 605,6.... 25. Дејан Јокић 602,0... Укупно 51 стрелац. Екипно: 1. Велика Британија 1.829,7, 2. Украјина 1.828,1, 3. Србија 1.818,1.... Укупно девет екипа

Министар Удовичић честитао Ристићу освајање титуле

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је српском репрезентативцу у парастрељаштву Драгану Ристићу освајање златне медаље на Светском првенству у Сиднеју.

"Драгане, успео си да одеш корак даље, до најсјајнијег одличја, до титуле првака света. Свака част на томе. Твоја упорност, борбеност, смиреност, велико срце и жеља за успехом поново су донели радост у Србију. Шампионе, хвала ти што нас чиниш поносним и честитам ти ову светску титулу, као и твом стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије", наводи се у честитки Удовичића.

Ристић је на истом такмичењу освојио и сребро у дисциплини ваздушна пушка и злато у екипној конкуренцији.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести