Рој Џонс Јуниор: “Желим да мој син игра кошарку у Београду, ово је право место за њега”

Дан одмора за такмичаре на Светском првенству у олимпијском боксу 2021. које се одржава у Београду претворио се у прави празник бокса.
Javni trening Roj Dzons_predsednik AIBA Kremlev4
Фото: БСС

У малој Арени која је смештена тик уз српску спортску лепотицу одржан је јавни час бокса чији домаћини су били председник АИБА Умар Кремлев и амбасадори АИБА, од легендарног вишеструког бокс шампиона света Роја Џонса Јуниора до носилаца златних одличја Егора Мехонцева, Роберта Камареља и Зеине Насар.

“Захвалан сам Богу на томе што сам постао у животу и знам колико значи борцима то што сам ту, што сам са њима и што им преносим моје знање. Уживам у Београду, људи су фантастични, све је савршено. Био сам и на кошаркашкој утакмици КК Партизан и нисам скоро бољу утакмицу гледао и доживео такво навијање и атмосферу. Када сам то видео и доживео у хали Пионир за коју сам чуо да је жива историја кошарке у овој земљи, сада желим да и мој син Рој Џонс трећи, који је иначе кошаркаш, дође у Београд и игра овде код вас, јер мислим да је то најбоље место за њега”, рекао је легендарни бокс шампион Рој Џонс Јуниор.

Након сесије, председник АИБА Кремљов је свим присутнима поклонио рукавице.

“Наши боксери треба да имају глас који се мора чути јер смо овде да служимо нашем спорту. Да није било спортиста, бокс никада не би постојао. Заклињем се сваком боксеру: не оклевајте да дођете и проговорите. Ту смо за вас”, истакао је председник АИБА Кремлев.   

Откако је Кремлев постао председник АИБА у децембру 2020. године, одржао је многе личне састанке са спортистима и тренерима у различитим земљама. Он наглашава важност блискости са чланом АИБА породице. Будући да је и сам бивши спортиста, он показује сјајан пример лидера који брине о “души” бокса – спортисти и тренерима.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести