РВАЧКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ се у Зрењанину припрема за Европско првенство

Рвачка репрезентација Србије у Зрењанину је на завршним припремама за предстојеће Европско првенство, које ће од 12. до 18. фебруара бити одржано у Букурешту.
s
Фото: РСС

РСС подсећа да ће Србија у главном граду Румуније на континенталном шампионату имати укупно 10 такмичара.

Председник Рвачког савеза Србије Дамир Шабић изјавио је да ће циљ бити освајање барем једног одличја чиме би се наставио континуитет освајања медаља на великим такмичењима.

- Наши рвачи имали су изванредне услове за припреме. Ту пре свега мислим на рад, који је спроведен у Поречу. Тамо је био присутан велики број рвача из целе Европе и света, тако да су наши репрезентативци имали прилику за врло квалитетан спаринг. Сви наши рвачи су здрави и то је најважније. Прилично смо оптимистични и верујем да ћемо доћи до једне медаље, а све преко тога био би огорман успех. Имамо врло искусне борце, који знају како се освајају одличја на великим такмичењима и на свему томе базирамо наш оптимизам - рекао је Шабић.

Први човек српског рвања је нагласио да су јасно и прецизно постављени приоритети у овој такмичарској години.

- То су пре свега ренкинг турнири и квалификације за предстојеће Олимпијске игре у Паризу. Жеља да се са што већим бројем такмичара појавимо на Играма у Паризу, како бисмо тамо остварили запажен резултат. Управо из тог разлога један од наших главних адута Виктор Немеш прескаче овај шампионат Европе како би темпирао форму за квалификације и учешће на највећој светској смотри спорта - додао је Шабић.

Шабић је функцију председника РСС преузео пре два месеца, а стратешки циљеви који су јасно постављени неће се мењати.

- Значајну финансијску подршку у свему томе имамо од стране државе. Велику захвалност дугујемо председнику Србије Александру Вучићу, који је препознао наш спорт. Немамо никаквих препрека у остварењу циљева, помоћ коју добијамо омогућава нам врхунске услове за тренинг и уз врло стручан рад наших тренера успевамо да се успешно носимо са великим светским рвачким силама. То желимо да чинимо и будућности - рекао је Шабић.

Он је посебно истакао да се велика пажња посвећује млађим селекцијама.

- Мислим да имамо изузетно даровиту генерацију младих рвача, које смо већ прикључили тренинзима сениора и они су наш залог за будућност. У том заједничком раду они су у прилици да напредују, скупљају знање и преко потребно искуство и надам се да ће све то помоћи да смена генерација протекне без проблема и да наставимо са освајањем медаља - закључио је Шабић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести