Сабина Шурјан, победница Топ 12 стонотенисерки: Сјајна година је иза мене

Одбраном титуле на Топ 12 турниру, стонотенисерка Сабина Шурјан потврдила је примат у сениорској конкуренцији.
Sabina Surjan
Фото: Сабина Шурјан, фото: Д. Фрациле

Ова 18-годишња играчица Новог Сада је тако постала најмлађи двоструки узастопни победник најпрестижнијег домаћег турнира, који је освојила убедљиво са 10 победа и једним поразом на такмичењу у новосадском Спенсу. 

„Сјајна година остала је иза мене. Завршила сам јуниорску каријеру уз освојени Топ 10 турнир Европе, као и првим на европској, односно трећим мес­том на светској ранг-листи. Срећна сам због бронзе са Европског првенства у Румунији, али остаје жал што ме је један поен делио од ме­даље на Олимпијским играма младих у Аргентини. Шлаг на торту је ова титула на Топ 12 сениорки Србије“, задовољана је Сабина.

Сабина је без пораза у Суперлиги, где је њен клуб СТК Нови Сад убедљиво освојио јесењу титулу са максималним скором победа, уз готово незабележен партија-количник од 36:2.

„За мене су пођеднако важни појединачни и клупски успеси. Примарни циљ је нова шампионска титула са мојом Новим Садом. Када знам да су ту и Изабела Лупулеску и Тијана Јокић, моје саиграчице из репрезентације, уз Зоју Нови­кову, верујем да је титула достижна.“

Шурјанова игра практично без одмора већ готово две године, јер је истовремено наступала за јуниорску и сениорску репрезентацију Србије. У 2018. години обишла је четири континента, а последња егзотична дестинација била јој је Аустралија, где је учествовала на Светском омладинском првенству.

„Скоро 150 дана била сам ван куће. У 2019 години биће ми много лакше, јер играћу само у сениорској конкуренцији. Неће ми бити лако у првој  сенирској сезони  јер су противнице и по 10 година старије од мене“, каже талентована стонотенисерка.

Сабина је на претходном Европском сениорском првенству у Шпанији замало ушла међу 32 најуспешније играчице. У марту је очекује Европско првенство до 21 године у Португалу, а месец дана касније и Светско сениорско у Мађарској.

Иначе, у избору нашег листа најбољих спортиста у Војводини Сабина је заузела прво место у стонотениском спорту. 

Д. Фрациле

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести