Селектор парастонотенисера Златко Кеслер: Очекујемо бар две медаље на ЕП

Репрезентација Србије у стоном тенису за особе са инвалидитетом путује сутра на Европско првенство, које ће се од 16. до 21. септембра одржати у шведском граду Хелсинборгу.
zlatko i beba
Фото: Златко Кеслер и Борислава Перић Ранковић, фото: СТСОСИ

Пут Шведске иде 13 стонотенисера и стонотенисерки, уз шест тренера. Женски део екипе чине: Борилсва Перић Ранковић, Нада Матић, Зорица Попадић у класи Т4, Ана Првуловић у класи Т2, Сања Мијатовић у класи Т3. У екипном делу ће наступити Борислава, Нада и Сања. Мушки део екипе чине: Горан Перлић, Борис Стоиљковић и Владан Петковић у класи Т2, а они ће нступити и екипно, затим Младен Ћирић и Синиша Брадашевић, појединачно и екипно у класи Т3, те Митар Паликућа и Милан Зелен у класи Т5, а са њима ће екипно играти Дарко Бабић који је из класе Т3. Од тренера у Шведској ће бити Лазар Куртеш, Илија Ђурашиновић, Срђан Томичић, Слађана Крсмановић, Миодраг Човић и Златко Кеслер, као тренер и селектор. Уз њих ће бити и председник Стонотениског савеза особа са инвалидитетом Србије Светислав Димитријевић, као и новинар Лазо Бакмаз који ће извештавати са ЕП.

Фото: Борислава Перић Ранковић, фото: Дневник

- Одрадили смо добре припреме овог лета – каже тренер и селектор Златко Кеслер пред пут у Шведску. – Били смо и два пута у Словачкој и у Пољској. Они су код нас на припремама били у првој половини године, а ми код њих сада. Задовољан сам како је све урађено. Последњу проверу имали смо прошлог виненда на Светском купу у Оствари у Чешкој, где смо освојили осам медаља. По томе како играчи стоје на европској ранг-листи требало би да из Шведске донесемо бар две медаље. Пре свега ту мислим на Бориславу Перић Ранковић, која је први носилац као и на женску екипу у класи Т4 коју поред Бориславе чине и Нада Матић и Сања Мијатовић. До одличја би појединачно могли и Нада Матић и Митар Паликућа, који су четврти на ранг-листи, као и Ана Првуловић, јер су јој у њеној класи потребне две победе до бронзе. Од воље жреба ћемо видети да ли би могли да изненаде екипно Горан Перлић и Борис Стоиљковић, који су већ два пута освајали бронзе на ЕП, као и Митар Паликућа, Милан Зелен и Дарко Бабић.

Фото: Нада Матић, фото: Дневник


Одличан успех у Острави

На бодовном Светском купу у чешкој Острави протеклог викенда репрезентација Србије у стоном тенису за особе са инвалидитетом потврдила је високу класу освојивши осам одличја – два злата, три сребра и три бронзе. Злато је освојила Борислава Перић Ранковић у појединачној конкуренцији, а одличну форму је потврдила и у екипном делу такмичења са Сањом Мијатовић. Два одличја освојила је и Ана Првуловић, сребро појединачно и екипно са Британком Луси Бурон.

У екипном делу Светског купа бронзаном медаљом су се окитиле Кристина Аранчић и Зорица Попадић. Одлични су били и репрезентативци, Младен Ћирић је освојио сребро, а Митар Паликућа бронзу.


Фото: Митар Паликућа, фото: Дневник

Поред одличја за наше стонотенисере са инвалидитетом важно је да остваре што боље резултате и пласмане, јер ће тако сакупити бодове који су неопходни за пласман на Параолимпијске игре, које се следеће године одржавају у Токију.

- Борислава Перић Ранковић и Нада Матић су већ обезбедиле наступ у Токију, док је Митар Паликућа на граници да узме „визу“. Ту су још Горан Перлић, Ана Првуловић и Зорица Попадић, који имају шансу да се нађу на Параолимпијским играма по светкој ранг-листи. Надам се да ће успети на Европском првенству да победе неког од боље рангираних играча, како би узели још који бод и попели се још више на ранг-листи – закључио је Кеслер.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести